El tren ha tornat, finalment, cap a l'estació de Caudiel (À Punt NTC)

Més d'una desena de ferits en intentar fugir d'un tren que s'acostava al foc de Begís

Segons Renfe, alguns passatgers haurien saltat del vagó mentre la maquinista canviava de sentit per esquivar les flames

RedaccióActualitzat

Un incident en un tren que circulava en direcció a Caudiel i s'ha apropat a l'incendi de Begís, al País Valencià, ha deixat més d'una desena de persones ferides de diversa consideració.

"En un moment determinat" el vent "ha fet arribar el foc a la via", ha confirmat el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en declaracions a À Punt. "A partir d'aquest moment hi ha hagut diferents versions que crec que no em correspon analitzar", ha manifestat, i ha afegit que Renfe "donarà les explicacions oportunes del que ha passat".

En total hi hauria tres ferits greus i entre 8 i 10 de lleus. Una d'elles ha estat traslladada en helicòpter a l'Hospital La Fe de València, una altra en ambulància a aquest mateix centre i una altra a l'Hospital Clínic. Una altra persona amb cremades menys greus ha estat traslladada a Sagunt.

A més, entre 8 i 10 ferits lleus han estat traslladats a l'hospital de campanya que s'ha habilitat a Xèrica, segons la informació difosa per la Conselleria de Sanitat.

L'incident també es veuria en aquestes imatges sense verificar i que s'han fet córrer per les xarxes socials.

Fonts de Renfe han explicat a Europa Press que quan el tren ha aturat la marxa amb la intenció de tornar a Caudiel, entre el moment de la parada i la reculada, alguns viatgers, espantats, han decidit deixar el comboi i han sortit dels vagons, als quals han tornat a entrar en veure la proximitat del foc.

Les mateixes fonts asseguren que alguns han trencat les finestres per sortir-ne i que els passatgers que s'han quedat a dins no han patit ferides.

La maquinista hauria demanat als viatgers que no baixessin del tren i hauria anat ràpidament cap a la cabina posterior per recular, cosa que hauria evitat que es registressin més danys personals.

La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, ha explicat en declaracions a À Punt Notícies que alguns passatgers han pogut tornar al tren en veure les flames, mentre que altres han anat caminant fins a l'estació més pròxima, la de Toràs.

L'incident ha afectat a un tren de mitjana distància que cobria el trajecte entre València Nord/Saragossa Miraflores, amb sortida a les 16.22 des de la capital del Túria. La circulació ha quedat suspesa a la línia i s'ha previst el transport per carretera per als viatgers.

Segons Renfe, el distància mitjana 18506 ha retrocedit a l'estació de Caudiel, on ha quedat estacionat a l'espera de mitjans alternatius i la companyia està col·laborant amb els serveis de Protecció Civil.

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
Anar al contingut