Doble màscara a Venècia per por al coronavirus (REUTERS/Manuel Silvestri)
Venècia

Suspès el Carnaval de Venècia per la por del coronavirus

Itàlia és el país europeu amb més afectats pel coronavirus, amb més de 130 casos confirmats fins ara

Actualitzat

El brot de coronavirus que viu Itàlia ha obligat a suspendre els actes dels dos últims dies del Carnaval de Venècia, un dels més populars del món.

Ho ha anunciat el president del Vèneto, Luca Zaia, diumenge al migdia, després d'una reunió d'urgència amb representants del Ministeri de Sanitat italià:

"Hem signat amb el ministre de Sanitat l'ordre amb què es cancel·len, inclòs el Carnaval de Venècia, tots els esdeveniments públics i privats, i s'ordena el tancament d'escoles i museus fins al dia 1 de març."

 

Venècia està en plena celebració de Carnestoltes
Venècia està en plena celebració del Carnestoltes (Guglielmo Mangiapane / Reuters)



La por que es multipliquin els casos positius per coronavirus ha impulsat les autoritats sanitàries a cancel·lar el principal esdeveniment cultural de Venècia. Els carrers i canals de Venècia estan plens aquests dies de persones que celebren el Carnestoltes, una festivitat que havia de durar fins dimarts de la setmana vinent.

Dos vianants amb les màscares típiques del Carnaval venecià (Reuters / Guglielmo Mangiapane)

També s'ha decretat el tancament de tots els centres escolars de la Llombardia, el Vèneto i el Piemont durant una setmana.

Itàlia és el país europeu amb més afectats pel coronavirus, amb més de 130 casos confirmats fins ara. S'han fet més de 3.000 analítiques a persones sospitoses de tenir la malaltia, de les quals més d'un centenar han donat positiu.

La por del coronavirus també ha obligat a ajornar diversos partits del "calcio" previstos per a aquest diumenge.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
Anar al contingut