Més d'un centenar de persones s'han concentrat al carrer del Carme per intentar impedir el desallotjament
Barcelona

Tensió en el desnonament de 2 pisos on vivien activistes de l'habitatge al Raval de Barcelona

Són propietat d'un fons d'inversió i un gran tenidor i hi viuen activistes en defensa del dret de l'habitatge d'aquest barri de Barcelona

RedaccióActualitzat

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres des de les sis del matí davant del número 106 del carrer del Carme de Barcelona, al barri del Raval, per protestar contra el desnonament simultani de dos pisos previst en aquest bloc.

Poc abans de les 11 del matí hi ha arribat la comitiva judicial i diverses unitats de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra, que han intervingut per desallotjar els concentrats.

Mentre els manifestants bloquejaven la porta d'accés a l'edifici, els agents els han anat treient un a un, fet que ha provocat moments de tensió. Passades les dues del migdia, la policia ha aconseguit arribar fins a la porta.

Poc després han pogut entrar-hi i han canviat el pany de la porta dels dos pisos.

La concentració l'han convocat el Sindicat d'Habitatge del Raval i altres entitats en defensa del dret a l'habitatge amb la intenció d'impedir el desallotjament. Els pisos afectats són propietat del fons d'inversió Cerberus i d'un altre gran tenidor.

En dos dels pisos hi viuen activistes del sindicat. Per això, l'organització denuncia que aquest macrodesnonament "és doblement flagrant".

Argumenten que s'expulsen veïns "per continuar especulant i turistificant el barri", alhora que aquest cas "constitueix un altre exemple de persecució política a persones que estan organitzades en el moviment per l'habitatge."


Tercer desnonament suspès

Per aquest dimecres hi havia previst també un tercer desnonament al mateix bloc del carrer del Carme, que s'ha suspès en aplicació de la moratòria de desnonaments per casos de vulnerabilitat, segons ha confirmat l'Ajuntament de Barcelona a l'ACN.

Es tracta d'una família monoparental amb menors que, segons el consistori, els ha acompanyat per fer els tràmits per optar a un habitatge social a través de la Mesa d'Emergència.

La família en té informe favorable des del gener del 2024 i està a l'espera que se li adjudiqui un habitatge social.

En aquest cas, expliquen les mateixes fonts, es va fer un requeriment per obtenir el lloguer social a què està obligada la propietat que va ser rebutjat. A partir d'ara s'obriran diligències per si això és constitutiu d'infracció i sanció.


Cerberus, un fons d'inversió al punt de mira

Compren edificis, parcs logístics i empreses i tenen participacions a les principals companyies cotitzades del país. Adquireixen des d'edificis emblemàtics a grans centres comercials, però també milers d'habitatges procedents dels bancs.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut