El concurs va rebre 256 propostes i gairebé 20.000 votacions (Departament de Polítiques Digitals)

Menut: el segon nanosatèl·lit català ajudarà a combatre els efectes de la crisi climàtica

L'han batejat 20.000 nens i nenes que han participat en el concurs del programa InfoK, del Super3

Redacció / ACNActualitzat

El segon nanosatèl·lit del govern català ja té nom, i es dirà Menut. És l'escollit després de rebre gairebé el 22% dels 20.000 vots a la web del concurs del programa InfoK, l'informatiu infantil i juvenil del canal Super3.

L'anunci s'ha fet aquest dilluns, en una festa al CosmoCaixa de Barcelona, on han assistit els 24 nens i nenes que havien proposat els deu noms finalistes: Menut, Borinot, Carquinyoli, Espiadimonis, Espurna, Esquitx, Estel, Galet, Minairó i Tafaner.

El Menut s'enlairarà en els pròxims mesos amb la missió d'observar la Terra per ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica.

No ho farà, però, des del cosmòdrom rus de Baikonur, situat al Kazakhstan, com a protesta per la invasió de Rússia a Ucraïna. Ho va anunciar a finals de febrer el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, al Mobile World Congress. "Ens sembla que és una mesura necessària pel moment que viuen Europa i Ucraïna", va apuntar Puigneró.

El nom de Menut l'havien proposat dues nenes: l'Ares Marcé, de 6 anys, de Tàrrega, i la Cèlia Peña, de 4 anys, de Figuerola del Camp.

Totes dues han rebut com a premi un viatge en globus i un guardó de mans del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i de la presidenta de la CCMA, Rosa Romà.

L'Ares Marcé i la Cèlia Peña van proposar el nom de Menut, que ha guanyat el concurs (Departament de Polítiques Digitals)


La mecànica del concurs

El concurs de l'InfoK va començar a principis de maig: durant les dues primeres setmanes, els súpers van fer arribar un total de 256 propostes de noms, una xifra rècord respecte a l'any passat.

D'entre tots els vídeos presentats, un jurat format per l'equip del programa i els responsables del llançament del nanosatèl·lit va triar els deu noms finalistes.

A partir d'aquí, els súpers van poder votar entre els deu candidats fins a finals de maig, en què van fer arribar gairebé 20.000 votacions a través de la web del Super3, el doble de la participació de la primera edició del concurs, que va guanyar Enxaneta. Aquest nanosatèl·lit es va enlairar el març del 2021 per millorar la connectivitat 5G.

 

ARXIVAT A:
CiènciaJordi PuigneróTecnologiaCrisi climàtica
Anar al contingut