Sant Joan Despí

Mas titlla d'"artificial, absurda i ridícula" la polèmica sobre l'IRPF

En una entrevista al programa ".CAT", l'expresident de la Generalitat deixa la porta oberta a presentar-se a la presidència d'una hipotètica república catalana

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha descartat tornar-se a presentar com a president d'una Generalitat autonòmica. Mas ha apuntat que aquest retorn "només tindria sentit" si el procés sobiranista "anés molt malament". L'expresident català, en canvi, ha deixat la porta oberta a presentar-se a la presidència d'una hipotètica república catalana.

En una entrevista al programa ".CAT", l'expresident de la Generalitat ha defensat que el govern de Junts pel Sí ha d'evitar recordar una muntanya russa. Tot i assegurar que el govern de coalició entre CDC i Esquerra "funciona de manera raonablement correcta", ha aconsellat a totes dues formacions "allunyar-se tant com puguin del 'dragon khan' dels tripartits", en referència als executius de PSC, ERC i ICV-EUiA entre 2003 i 2010.

Mas ha retret al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, la "polèmica absurda" sobre la hipotètica pujada de l'IRPF a les rendes més altes. Per Mas, aquest augment de l'IRPF "no resoldria res" i amb prou feines proporcionaria oxigen a les finances de la Generalitat.

"No fa falta crear polèmiques artificials, absurdes i ridícules, que no porten enlloc"

Mas també ha parlat de la prohibició de les estelades a la final de Copa i el procés contra els organitzadors de la consulta del 9N i ha assenyalat que, amb aquests fets, "l'estat espanyol dóna una imatge llastimosa". Per l'expresident, la prohibició de les banderes independentistes s'explica pel sentiment de "por, ràbia i intolerància" de l'estat cap al procés sobiranista, tot i que creu que el que provoca la "duresa, intolerància i actituds poc democràtiques" és que "molta gent s'allunyi" del projecte polític espanyol.

També ha dit que no li ha estranyat que el Suprem hagi obert una causa contra l'exconseller de la Presidència Francesc Homs pel seu paper en l'organització de la consulta perquè "preveia que passaria això".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut