Barcelona

Mas diu que si no s'hagués canviat el PIRMI, a l'octubre no hauria cobrat ningú

Artur Mas ha assegurat que calia actuar contra "l'abús" en el cobrament de la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI) perquè, si no, a l'octubre s'haurien acabat els diners pressupostats per pagar-la. En una visita a la festa major de Gràcia, el president de la Generalitat ha explicat que el tripartit va destinar 100 milions d'euros al PIRMI aquest any, que CiU ja l'ha ampliat a 130 i, al ritme que va, a la tardor ja se superarien els 200 milions i no es podria pagar. Mas ha defensat els polèmics canvis en aquesta ajuda per a persones sense ingressos i ha afegit que el seu govern els explicarà sense "cap problema" al Parlament.

Actualitzat
"O actuàvem per trencar l'abús o, si no, a l'octubre no podria cobrar pràcticament ningú, i hi ha molta gent que ho necessita", ha afirmat el president. Mas, que no ha parlat de frau sinó d'abús, s'ha mostrat convençut que es demostrarà que hi ha un "percentatge significatiu" de beneficiaris del PIRMI que no hi tindrien dret perquè viuen fora de Catalunya o d'Espanya i treballen en l'economia submergida.

Mas ha remarcat que cal "preservar els diners que hi ha perquè es gastin bé i sobretot arribin a les persones que realment ho necessiten". "Ningú pot dir que no hem tingut sensibilitat", ha dit, en referència a les crítiques de l'oposició, que ha forçat la compareixença dels consellers Mena i Cleries per explicar els canvis en aquesta prestació, que es van posar en marxa a l'agost i sense avís previ.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut