Branyas va néixer el 4 d'abril del 1907 a San Francisco en una família catalana (ACN / Guifré Jordan)

Maria Branyas, la persona més gran del món, fa 116 anys

La catalana, que viu en una residència d'Olot, es va convertir en la persona més gran del planeta al gener, després de la mort d'una monja francesa de 118

RedaccióActualitzat

La catalana Maria Branyas Morera, que des de fa poc més d'un mes és la persona més gran del món, ha complert aquest dissabte 116 anys.

En la celebració no hi podia faltar ni el pastís d'aniversari ni les espelmes amb un 116:

Maria Branyas, amb el pastís i les espelmes, el dia del seu aniversari
Maria Branyas, amb el pastís i les espelmes, el dia del seu aniversari

Branyas ha celebrat l'aniversari amb un poema del poeta i periodista txec Jaroslav Seifert, que també és Premi Nobel de Literatura: "He hagut d'arribar a edat avançada per aprendre a estimar el silenci... En el silenci apareixen senyals emocionants i a les cruïlles de la memòria detectes noms que el temps pretenia ofegar." 

L'ha compartit al compte de Twitter que gestiona la seva família.

Branyas es va convertir en la persona més gran al gener després de la mort de la monja francesa Lucile Randon als 118 anys. Va heretar automàticament el títol d'acord amb el recompte que elabora des de fa més de 20 anys el Grup de Recerca Gerontològica, del grup Guinness dels Rècords Mundials.

Va néixer el 4 de març del 1907 a San Francisco, Califòrnia. Per tant, ha viscut la Primera i la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola.

Va arribar a Catalunya de petita. Ha viscut a Barcelona, Banyoles, Girona, Calonge i Sant Antoni i Palol de Revardit. El 1931 es va casar amb Joan Moret, un metge de Llagostera, al Gironès.

Des de fa uns 20 anys, Branyas viu a la Residència Santa Maria del Tura, a Olot. Allà, el maig del 2020 va batre un altre rècord: es va convertir en la persona més gran del món que sobrevivia a la covid-19, a l'edat de 113 anys.

En aquell moment, en una entrevista a TV3, va dir que de salut es trobava "bé, amb les petites molèsties que tothom pot tenir".

Anar al contingut