Imatge del moment en què es va desvelar el marcador final de La Marató 2023
Imatge del moment en què es va desvelar el marcador final de La Marató 2023

Marcador final de La Marató: 8.232.366 euros per a la salut sexual i reproductiva

Al tancament del marcador de La Marató 2023 s'hi acaben sumant 2,5 milions més respecte al marcador final que es va anunciar en acabar el programa

RedaccióActualitzat

El programa es va acabar el 17 de desembre del 2023, a les 2 de la matinada, però els donatius de La Marató 2023 van seguir fins al passat 31 de març, dia en què la xifra va aturar-se en els definitius 8.232.366 euros.

El marcador final de La Marató 2023, dedicada a la sensibilització i la recerca en salut sexual i reproductiva, ha sumat d'aquesta manera 2,5 milions d'euros als 5,7 milions anunciats en finalitzar el programa. 

Després de 17 hores de directe per TV3, CatRàdio i les plataformes digitals de 3Cat, els més de 8,2 milions de la darrera edició se sumen a xifres de participació i d'impacte especialment elevades.

El 76% de les poblacions catalanes, 718 municipis, van participar-hi amb més de 3.300 activitats festives i solidàries organitzades de manera espontània; unes dades que l'organització calcula que es van traduir en la participació d'1 milió de persones

Un total de 224.000 joves catalans van participar en més de 6.200 sessions divulgatives en què es promovia informació, prevenció i educació sexoafectiva per trencar amb silencis socials i tabús.


Més de 8 milions per finançar la recerca

Al febrer es van presentar 181 equips de recerca, amb 106 projectes d'investigació científica enfocats a avançar en la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels problemes de salut sexual i reproductiva, per optar a part dels fons recaptats durant La Marató 2023.

Els projectes que van entrar en la convocatòria, presentada per la Fundació La Marató de 3Cat, són ara avaluats en un procés de revisió internacional coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut. 

La darrera xifra assolida fa que La Marató superi els 247 milions d'euros recaptats de forma global en l'acumulat de les últimes 32 edicions; uns diners que han impulsat 1.022 projectes de recerca en què han intervingut prop de 10.000 investigadores i investigadors.

"La Fundació La Marató de 3Cat s'ha convertit en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades".


La Marató 2024: malalties respiratòries

A partir d'avui, s'obren les donacions per a l'edició 2024 de La Marató, un cop ja s'ha tancat el marcador de l'anterior. La pròxima edició es dedicarà a les malalties respiratòries, amb una àmplia afectació entre la població i un gran impacte sobre la qualitat i l'esperança de vida.

A Catalunya, les malalties respiratòries afecten dos milions de persones, són el segon motiu d'ingrés hospitalari i la tercera causa de mort, amb 10.000 defuncions el 2022 i una mitjana d'una defunció cada hora.
 
Les malalties respiratòries afecten els pulmons, les vies aèries i el conjunt d'òrgans i teixits necessaris per a la respiració. Segons la comunitat científica, la pol·lució, les partícules contaminants atmosfèriques i el tabac es troben entre les principals causes que les provoquen, però també n'hi ha per causes infeccioses, immunitàries i amb component genètic.

 

ARXIVAT A:
SalutLa Marató
Anar al contingut