Manifestacions en suport de Carme Forcadell davant dels Ajuntaments

L'ANC ha convocat concentracions davant dels ajuntaments catalans el dia abans que la presidenta del Parlament declari davant el TSJ

Actualitzat

A les vuit del vespre, centenars de persones s'han manifestat davant de diversos ajuntaments catalans en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que aquest divendres ha de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Forcadell haurà de respondre per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació per permetre que la cambra votés el 27 de juliol les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

A la manifestació de Barcelona hi han assistit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els consellers Jordi Baiget, Meritxell Ruiz i Dolors Bassa. Diputats de totes les forces sobiranistes amb representació al Parlament, com Jordi Turull i Antoni Castellà (JxSí), Albano Dante Fachin i Marta Ribas (CSQEP) i Mireia Boya i Eulàlia Reguant (CUP) també s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume, juntament amb sindicats i entitats sobiranistes com ANC, Òmnium i AMI.

Colau ha llegit el manifest conjunt, en què s'afirma que, si finalment es jutja Forcadell, s'estarà "jutjant tot un poble".

"Utilitzar els tribunals per impedir el debat polític parlamentari i criminalitzar els representants públics és impropi d'un sistema democràtic i atempta els seus principis."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut