La manifestació ha arribat fins a la Plaça de Sant Jaume
La manifestació ha arribat fins a la Plaça de Sant Jaume
Barcelona

Manifestació contra la justícia espanyola pel judici de La Manada

Protesten contra la criminalització de la víctima després que el jutge acceptés com a prova un informe per demostrar que la noia feia "vida normal" i no estava traumatitzada

Actualitzat

Centenars de manifestants s'han concentrat aquest divendres davant la seu del Departament de Justícia en protesta contra l'actitud de la justícia espanyola relació amb el judici per una violació múltiple durant els Sanfermines del 2016.

La manifestació, que s'ha convocat de forma espontània a través de les xarxes socials, ha sorgit després que el jutge que porta el cas de la jove que va ser presumptament violada durant els Sanfermines de l'any passat per cinc joves acceptés com a prova un informe redactat per un detectiu privat contractat pels acusats.

 

La manifestació s'ha desplaçat per la Via Laietana cap a la plaça Sant Jaume amb consignes de "Yo te creo", "Nosostra somos La Manada" en referència al grup dels cinc joves acusats, que es coneixen per aquest nom.

 


Júlia Lui, Col·lectiu Ca la Dona, ha explicat que la manifestació denuncia "el sistema i la justícia patriarcal" no només aquest cas, sinó tots els casos de violència masclista que fan responsables les dones que en són víctimes.

 

" El nostre sentiment és d'absoluta solidaritat amb la dona agredida perquè la justícia encara és patriarcal, encara posa en qüestió les dones i ens tracta com si fossim d'alguna manera responsables d'una violència de la que es nodreix el sistema per mantenir aquesta desigualtat constant estructural dels homes sobre les dones."

 

 

Els col·lectius convocants de les manifestacions acusen la justícia espanyola de ser còmplice dels agressors. Els cinc s'enfronten a 22 anys i 10 mesos de presó.

El pas de la manifestació d'avui ha tallat la Via Laietana i ha obligat a suspendre les línies d'autobús que han quedat afectades.

 

També s'han fet concentracions de protesta a diferents ciutats espanyoles. La de Madrid ha estat la més nombrosa, amb la participació de centenars de persones que han tallat la Gran Via fins a la Puerta del Sol.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaLa Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut