La quota d'Amazon Prime pujarà a partir del 15 de setembre (Reuters/Mike Segar)

Luxemburg multa Amazon amb 746 milions d'euros per incomplir la llei europea de dades

El gegant tecnològic ja ha dit que no hi ha fonament per a la multa i que recorrerà

El gegant tecnològic Amazon ha rebut una multa de gairebé 750 milions d'euros per incomplir la Llei Europea de Protecció de Dades. La companyia ja ha dit que no hi ha fonament per a la multa i que recorrerà.

Paradoxalment, la multa l'hi ha imposat l'Agència de Protecció de Dades de Luxemburg (CNPD), el país que Amazon utilitza com a seu fiscal per estalviar-se impostos.

El gegant del comerç electrònic ho ha donat a conèixer aquest divendres en un expedient reglamentari que les empreses presenten a la Comissió de Valors i Canvi dels Estats Units, en una nota breu a peu de pàgina.

"El 16 de juliol de 2021, la Comissió Nacional de Protecció de Dades de Luxemburg (la CNPD) va dictar una decisió contra Amazon Europe Core  en què afirmava que el processament de dades personals d'Amazon no s'ajustava al Reglament general de protecció de dades de la UE. La decisió imposa una multa de 746 milions d'euros i les corresponents revisions de la pràctica. Creiem que la decisió del CNPD no té fonament i pretenem defensar-nos enèrgicament en aquest assumpte."


La Comissió Nacional de Protecció de Dades de Luxemburg (CNPD) va imposar la multa a Amazon el 16 de juliol, segons diu la nota.

El Reglament general de protecció de dades de la UE exigeix ​​a les empreses que sol·licitin el consentiment de les persones abans d'utilitzar les seves dades personals i preveu multes fortes en cas d'incompliment.

Setge als gegants tecnològics

A nivell mundial, l'atenció per regular els gegants tecnològics ha anat augmentant després d'una sèrie d'escàndols sobre privadesa i desinformació, com la Cambridge Analytica que va costar a Facebook 5.000 milions, així com les queixes d'algunes empreses que abusen del seu poder de mercat.

A Europa, diversos països han intensificat el control sobre Google, Facebook, Apple i Microsoft. Al desembre, el vigilant de privadesa de dades de França va imposar a Google una multa de 100 milions d'euros per incompliment de les normes nacionals sobre rastrejadors de publicitat en línia.
 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaEmpresaProtecció de dades
Anar al contingut