França es manté ferma enfront Google: tercera multa milionària en només set mesos

El gegant estatunidenc ha infringit la llei que obliga les plataformes a negociar una compensació amb els mitjans per usar les seves notícies

Actualitzat

Per tercera vegada en set mesos, el govern francès ha multat Google. Primer ho va fer per la seva política de cookies, i el juny passat, per abús de poder en el mercat de publicitat online. Aquesta vegada, el motiu ha estat la seva "actuació de mala fe" en la negociació amb els mitjans de comunicació, als qui, per llei, ha de pagar per l'ús dels seus articles, fotos i materials audiovisuals en els motors de cerca, ja que en treu un profit econòmic.

En lloc de parlar de xifres, el gegant estatunidenc hauria intentat emmarcar aquesta negociació en un programa propi de col·laboració amb els mitjans. Una estratègia que ha indignat l'Autoritat de la Competència de França, que ha volgut deixar clar que no en deixarà passar ni una.

La multa, de 500 milions d'euros, és la més alta imposada mai per aquest organisme, i podria no acabar aquí. Si d'aquí dos mesos Google no ha presentat un pla de compensació, haurà de pagar 900.000 euros diaris per cada dia de retard.


"Molt decebuts" a Google

La companyia nord-americana ha emès un comunicat en què assegura que ha fet esforços per negociar, actuant sempre "de bona fe". A més, ha anunciat que està a punt d'arribar a un acord amb l'agència AFP, una de les més importants del món, que inclou el pagament d'aquests drets afins.

"La sanció no té en compte la realitat de com funcionen les notícies en les nostres plataformes."

La sanció és pionera a Europa. De fet, França ja va marcar el camí a la resta de països de la UE en aquest àmbit quan l'any 2019 va convertir-se en el primer estat de legislar sobre la negociació amb els gegants digitals.

 

ARXIVAT A:
Digital Google
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut