Barcelona

Love of Lesbian, Els Pets, Sanjosex i Lídia Pujol, premis Enderrock 2008

Els Pets, Sanjosex, Lídia Pujol i Love of Lesbian, en els premis de la crítica, i Gossos, Obrint Pas, Cesk Freixas i La Carrau, en els de votació popular, són alguns dels guanyadors dels premis Enderrock 2008. Els guardons s'han lliurat aquest dimarts a la nit en una gala a la Sala Bikini, amb l'actuació musical de molts dels guardonats. En els torns d'agraïment, diversos intèrprets han mostrat la seva preocupació pel futur de la música, sobretot del directe. La gala de la catorzena edició del premis Enderrock ha acabat amb l'actuació conjunta de Love of Lesbian, Sidonie i el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà.

Actualitzat

La crítica ha concedit el premi al millor disc de l'any en el gènere de pop-rock a "Com anar al cel i tornar", d'Els Pets. En la categoria de cançó d'autor, s'ha distingit Sanjosex pel seu segon disc, "Temps i rellotge". Love of Lesbian han recollit el premi al millor disc català en altres llengües per "Cuentos chinos para niños del Japón". En l'apartat de folk, la crítica ha destacat el disc "Els amants de Lilith", de Lídia Pujol.

En els premis per votació popular, Gossos s'han endut el reconeixmenet com a millor grup, millor disc de pop-rock per "Oxigen" i millor videoclip per "Corren". També han rebut premi els valencians Obrint Pas, el penedesenc Cesk Freixas i La Carrau, juntament amb artistes com Víctor o Gerard Quintana.

Durant la gala també s'ha lliurat el VI Premi Joan Trayter a la millor producció i enregistrament sonor de l'any, que ha estat per Santi Garcia.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec d'artistes i personatges coneguts de l'àmbit artístic català, com és el cas de les actrius Clara Segura i Mercè Martínez, el director de cinema Marc Recha, l'escriptor Màrius Serra o els mediàtics David Verdaguer i Llucià Ferrer, entre molts d'altres.

Anar al contingut