Madrid

L'oposició a l'Ajuntament i a la Generalitat critica la poca pressió per garantir les inversions

El caos que viu Barcelona per culpa de l'apagada que es va produir aquest dilluns ha portat els partits de l'oposició, tant de la Generalitat com de l'Ajuntament, a criticar els respectius governs. Acusen els dirigents de no pressionar prou perquè les companyies inverteixin el que han d'invertir per mantenir una xarxa elèctrica en condicions. Amb tot, admeten que els principals responsables són les mateixes companyies.

Actualitzat
Convergència i Unió considera que la Generalitat no pot defugir la seva responsabilitat sobre l'apagada de llum. El president de la formació, Artur Mas, sospita que no s'estan complint els compromisos d'inversió de les elèctriques quan hi ha incidents com els d'aquest dilluns. Diu que hi ha uns responsables operatius que són les companyies, però el govern de la Generalitat "hauria de fer pressió" perquè les companyies compleixin els seus programes d'inversió.

Esquerra Republicana
, que al Congrés ha anunciat que pressionarà per garantir les inversions en infraestructures elèctriques, ha fet una petició des de Barcelona, a l'Ajuntament de la capital catalana. El seu portaveu municipal, Jordi Portabella, vol que l'Ajuntament es personi com a institució amb la voluntat de millorar la xarxa elèctrica i fer costat als usuaris afectats, tant en l'àmbit personal com comercial.

El Partit Popular assegura que aquesta nova situació constata la falta de previsió d'uns governants que s'obliden de les necessitats dels ciutadans. Ho deia el seu portaveu a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, que ha recordat que fa un any era l'aeroport, fa uns mesos Renfe, i tot plegat, diu, confirma "la negligència d'un govern que defensa més els interessos de partit que no els de la ciutat".
Anar al contingut