Primera decisió del Suprem sobre el certificat Covid: vulnera el dret a la intimitat
Els bars i restaurants d'Andalusia no podran demanar el certificat Covid per entrar (Arxiu/Europa Press)

Primera decisió del Suprem sobre el certificat Covid: vulnera el dret a la intimitat

Un recurs del govern d'Andalusia ha obligat el TS a pronunciar-se després que el TSJ andalús tombés la mesura, com han fet els de Cantàbria, Galícia i les Canàries

Actualitzat

El Tribunal Suprem espanyol s'ha pronunciat, per primer cop, sobre el passaport Covid per entrar a bars, restaurants i locals d'oci nocturn. Ho ha fet en el cas d'Andalusia argumentant que no serà necessari.

Avala, per tant, la decisió del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, TSJA. El Suprem no troba justificada la mesura i considera que ha estat mal plantejada perquè es demanava per a tot el territori de la comunitat autònoma, amb independència de les dades de Covid existents. També manté que podria vulnerar drets fonamentals com la intimitat

Altres comunitats com Galícia, Cantàbria -on es va arribar a aplicar la mesura per accedir a l'hostaleria i locals d'oci nocturn- i les Canàries -que no ho van arribar a fer- ja van topar amb els respectius tribunals superiors, que la van tombar. Excepte a les Balears, on només es permet aplicar-la per accedir a grans esdeveniments o residències.

A Andalusia, l'aplicació estava pendent dels tribunals. El 5 d'agost el TSJA va denegar la mesura proposada per la Conselleria de Salut que "limitava l'accés a establiments d'oci i hostaleria amb música" a les persones que s'acreditessin amb "un certificat Covid digital de la Unió Europea o un test d'antígens o PCR negatiu" fets un màxim de 72 hores abans.

Amb el recurs, el govern andalús ha obligat el Suprem a pronunciar-se sobre el tema per primer cop.

De moment, el govern espanyol descarta estudiar una fórmula perquè sigui necessari disposar del passaport Covid per accedir a determinats establiments, com s'ha plantejat en altres països europeus com França o Itàlia.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Tribunal Suprem Andalusia
Anar al contingut