Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu
Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

Liechtenstein denega la comissió rogatòria sobre els comptes de Pujol

Assegura que no es pot atendre la seva petició al·legant que, després del possible blanqueig, hi ha un delicte d'evasió d'impostos, matèria en la qual aquest principat no ofereix assistència penal

Actualitzat

La justícia de Liechtenstein ha denegat la comissió rogatòria que va expedir la jutge per descobrir si la família de l'expresident té comptes en aquest país. En un ofici remès a la magistrada, s'assegura que "no pot ser atesa" la seva petició i hi al·lega que, després del possible blanqueig, hi ha un delicte d'evasió d'impostos, matèria en la qual el principat "no ofereix assistència penal".

A més a més d'informació sobre comptes bancaris, la jutge va demanar a Liechtenstein que l'informés sobre la causa per blanqueig de capitals que un tribunal d'aquest principat tenia oberta contra Jordi Pujol, i que ja està arxivada.

L'ofici procedent de Liechtenstein informa la jutge que el procés per sospita de rentat de diners que es va obrir a petició de l'oficina de la Interpol a Vaduz "va ser suspès en un termini de temps relativament curt, després de dur a terme diverses investigacions". Segons afegeix aquest escrit: "En contra de les primeres suposicions, no es va poder establir cap connexió entre la persona jurídica en qüestió i Jordi Pujol."

La jutge va tenir coneixement de l'existència d'aquesta investigació a Liechtenstein a través d'Interpol-Vaduz, que li va demanar al seu torn informació sobre les diligències que la magistrada tenia obertes a Barcelona arran de la carta de confessió de l'expresident de la Generalitat.

Precisament, en el seu interrogatori a Jordi Pujol, imputat per frau fiscal i blanqueig, la jutge va preguntar a l'expresident català per aquesta investigació, a la qual cosa aquest va respondre amb rotunditat, en una asseveració que va repetir diverses vegades, que no té cap compte a Liechtenstein.

Anar al contingut