L'FBI s'emporta la furgoneta del sospitós
L'FBI s'emporta la furgoneta del sospitós
Miami

L'FBI deté un home de 56 anys pels paquets explosius enviats a personalitats als EUA

RedaccióActualitzat

L'FBI ha detingut a Miami una persona relacionada amb l'enviament de paquets sospitosos als Estats Units a personalitats de l'entorn demòcrata i crítics amb el president nord-americà, Donald Trump, segons el Departament de Justícia.

L'home de 56 anys, Cesar Sayoc, ha estat detingut en un pàrquing d'una cadena de recanvis de cotxe a Plantation, als afores de Miami, a Florida. Sembla que seria el principal i probablement únic sospitós d'haver fet els enviaments de paquets bomba.

 

 

 

La policia s'ha endut la furgoneta del sospitós del lloc on s'ha produït la detenció. L'interior i els vidres estaven plens de fotografies del president americà i d'imatges amenaçant contra personalitats com l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton o el director de cinema Michael Moore.

 

 

La cadena de Televisió NBC, que ha citat fonts de seguretat dels Estats Units, ha explicat que per al procés d'identificació del sospitós s'han utilitzat mostres d'ADN.

La detenció del presumpte autor dels atacs ha tingut lloc després que les autoritats dels Estats Units detectessin aquest divendres dos paquets enviats al senador demòcrata Cory Booker i a l'exdirector nacional d'Intel·ligència James Clapper, encara que no s'ha confirmat si els paquets que han rebut contenien explosius.

Fins a dotze personalitats han rebut paquets sospitosos en els últims dies. Algun havien anat dirigits a personatges com l'actor Robert de Niro i l'exvicepresident nord-americà Joe Biden. Els van rebre l'endemà de Barack Obama i Hillary Clinton, entre altres.

Donald Trump ha agraït públicament la rapidesa amb què s'ha localitzat i detingut el sospitós.  Ha felicitat la policia i ha tornat a cridar a la unitat del país.

Cesar Sayoc, el sospitós

Sayoc era veí de la localitat d'Aventura, a l'estat de Florida, i, segons la seva pàgina de Linkedin i els seus comptes a les xarxes socials, es dedicava a la indústria de l'entreteniment.

Es va inscriure per votar per primera vegada a Florida el 4 de març de 2016 i no hi ha registre previ a aquesta data, segons el diari "The Wall Street Journal", que cita fonts oficials.

El sospitós es va registrar com a republicà i va votar en les primàries presidencials d'aquest any i en les eleccions generals, a més de sufragar primàries a Florida el 2018.

Els registres judicials a disposició del públic mostren que aquest home ja havia estat arrestat a Miami el 2002 per una amenaça de bomba, per la qual va ser condemnat a un any de presó amb suspensió de la pena.

 

 

Qui ha rebut artefactes potencialment explosius?

La relació dels destinataris de paquets sospitosos que han transcendit:

De Niro, Wasserman Schultz, Clinton, Soros, Obama, Holder, Waters, Biden i Brennan (Reuters)

- George Soros: multimilionari i filantrop, que va ser el primer de rebre l'artefacte, dilluns.
- Hillary Clinton: el van detectar a la casa dels Clinton a Chappaqua, una zona residencial a 50 minuts de Nova York.
- Barack Obama: el servei secret va localitzar el paquet a la residència dels Obama a Washington.
- John Brennan: exdirector de la CIA, enemic declarat de Trump, que va rebre un paquet a nom seu a la seu de la CNN a Nova York.
- Eric Holder: el paquet adreçat a l'exfiscal general va aparèixer a l'adreça que figurava com a remitent, l'oficina de la congressista demòcrata Debbie Wasserman Schultz a Florida, una dona que ha estat sovint l'objectiu de l'extrema dreta antisemita nord-americana. L'FBI va informar que tots els paquets sospitosos compartien aquest remitent.
- Maxine Waters: la veterana congressista californiana, a la qual el president i magnat republicà es va referir com a "boja" en alguns tuits, va rebre un dels paquets a l'oficina del Capitoli i un altre a Los Angeles.
- Robert de Niro: l'actor és un dels artistes que més han carregat contra Trump. De fet, va aprofitar la cerimònia dels Tony per proclamar: "Que et bombin, Trump."
- Joe Biden: el vicepresident amb Obama és vist com un possible candidat demòcrata a les presidencials del 2020. Trump ha dit d'ell que és "feble, mentalment i físicament". Biden va lamentar haver dit que li clavaria una pallissa si fossin a l'institut.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut