L'exadvocat de Trump, Michael Cohen, arriba al seu apartament provinent del tribunal federal de Nova York (Reuters)
L'exadvocat de Trump, Michael Cohen, arriba al seu apartament provinent del tribunal federal de Nova York (Reuters)

L'exadvocat de Trump es declara culpable i l'implica en pagaments il·legals

Actualitzat

L'antic advocat personal de Donald Trump, Michael Cohen, ha arribat a un acord amb els fiscals i s'ha declarat culpable de participar en el finançament il·legal de la campanya del president. Cohen ha vinculat directament Trump amb pagaments per comprar el silenci de dues dones que suposadament haurien mantingut relacions sexuals amb ell i podrien haver-lo perjudicat de cara a les eleccions.

Cohen ha admès ser culpable de vuit càrrecs, que inclouen evasió fiscal i frau bancari, per la qual cosa podria ser condemnat a presó per un període d'entre 3 i 5 anys.

El lletrat, que s'ha entregat a l'FBI i que poc després ha comparegut davant un jutge federal a Nova York, ha reconegut haver gestionat, abans de les eleccions, dos pagaments, de 150.000 i 130.000 dòlars respectivament, a l'actriu porno Stormy Daniels i a l'exmodel de Playboy Karen McDougal. Totes dues van rebre els diners a canvi de no parlar de les suposades relacions extramatrimonials que Trump va mantenir amb elles.

L'advocat ha assegurat que va actuar "sota la direcció del candidat" i "amb l'objectiu principal d'influir en les eleccions". D'aquesta manera, implica clarament Trump en el presumpte finançament il·legal de la campanya que va portar-lo a la Casa Blanca.

A més, no es descarta que Cohen proporcioni informació útil per aclarir les ingerències russes durant les últimes eleccions presidencials. Tant Trump com Rússia han negat repetidament qualsevol connivència.

La declaració de Cohen s'ha produït pràcticament al mateix temps que un jurat declarava culpable de múltiples càrrecs de frau l'antic cap de campanya de Trump, Paul Manafort.

La reacció de Trump

A través de la seva xarxa social preferida, Trump ha tret valor a la declaració de Cohen i s'ha limitat a qüestionar la vàlua del seu antic advocat:

"Si algú està buscant un bon advocat, li suggeriria amb contundència que no contractés els serveis de Michael Cohen!"

 

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut