Oriol Junqueras al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Oriol Junqueras al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Brussel·les

L'Europarlament reconeix com a diputat Junqueras, malgrat la resolució de la JEC

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, espera que tant Junqueras com Puigdemont i Comín puguin rebre l'acta d'eurodiputat el dia 13

Actualitzat

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, espera que els eurodiputats Carles Puigdemont, Antoni Comín i Oriol Junqueras puguin recollir la seva acta en la sessió del dilluns dia 13, atenent la resolució del TJUE.

El Parlament Europeu ha enviat una nota de la presidència als tres afectats, en què no es menciona la decisió de la Junta Electoral Central espanyola que negava a Junqueras la seva condició d'eurodiputat. A més, encara s'està a l'espera de la resolució que pugui prendre en les pròximes hores el Tribunal Suprem.

La nota de la presidència de l'Europarlament diu, textualment, que després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia Europeu del 19 de desembre, que reconeixia que Oriol Junqueras era diputat electe, la sessió plenària del 13 de gener prendrà nota de l'elecció com a diputats europeus de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín, amb efectes a 2 de juliol del 2019.

L'eurodiputat Ramon Tremosa ho ha anunciat al seu compte de Twitter i ho ha qualificat com a "regal de Reis":

 


Per la seva banda, també en el seu compte de Twitter, Oriol Junqueras s'ha limitat a reproduir la notícia i a escriure: "Res més a dir".

Dolors Montserrat demana al Parlament Europeu "que revoqui el comunicat"

En canvi, la diputada al Parlament Europeu pel Partit Popular, Dolors Montserrat, ha "exigit" a l'Eurocambra que "respecti la Junta Electoral i revoqui el comunicat".

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasERCParlament Europeu
Anar al contingut