Per a una hipoteca de 150.000 euros, la quota mensual s'encarirà uns 160 euros al mes (Pexels/Shvets Production)

L'euríbor torna a pujar i a encarir hipoteques: 2.000 euros l'any per a un préstec de 150.000

Les quotes dels préstecs hipotecaris es tornen a encarir, però no tant com fa un any

L'euríbor encara no afluixa i encadena quatre mesos consecutius per damunt del 4%.

La mitjana d'aquest setembre, que s'ha publicat aquest divendres, arriba al 4,149%, i és calcada a la del juliol. Això vol dir que les quotes de les hipoteques es tornaran a encarir, però no tant com ho van fer fa un any, quan l'euríbor es va disparar en poc temps per sobre del 2%.


La quota mensual s'encareix

Per exemple, per una hipoteca en què quedin per pagar 150.000 euros, la quota s'apujarà uns 160 euros al mes, i això suposa que les llars veuran com han de pagar uns 2.000 euros més a l'any.

La tendència, doncs, d'aquest índex segueix a l'alça i els experts apunten que seguirà així almenys fins a finals d'any, encara que el Banc Central Europeu va apuntar que es podien aparcar noves pujades dels tipus d'interès.

Tot plegat afecta les hipoteques a tipus variable, les referenciades a l'euríbor, i les entitats bancàries asseguren que els últims anys la majoria d'hipoteques que s'han signat són a tipus fix.

Últimament, però, van agafant força les hipoteques mixtes, amb els primers anys de quota fixa que ajudaria a passar millor aquestes alces de l'euríbor, i després la resta de vida del préstec té un interès variable.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeHipotequesBanca
Anar al contingut