Esquiadors agafen un telecadira de Boí-Taüll
Esquiadors agafen un telecadira de Boí-Taüll

L'estació d'esquí de Boí-Taüll tanca una temporada "irregular" amb "satisfacció" per les grans nevades del mes de març

Actualitzat

ACN La Vall de Boí - L'estació d'esquí de Boí-Taüll tanca una temporada "irregular" amb "satisfacció", segons el director del complex, David Ros. Malgrat que la temporada començava al mes de desembre en un context "difícil" degut a les poques precipitacions, les grans nevades del mes de març van deixar un escenari "espectacular" per practicar l'esport amb unes condicions que s'han allargat més enllà de Setmana Santa. De fet, l'equipament de l'Alta Ribagorça ha obert portes aquest diumenge amb prop del 100% del domini esquiable i amb uns gruixos màxims de més de dos metres. El complex, que reobrirà les seves instal·lacions els dies 13 i 14 d'abril, ha estat el que ha registrat les millors xifres de totes les estacions de FGC amb uns 150.000 esquiadors.

Ros ha reconegut que les nevades del mes de març van ser "un abans i un després" en la temporada d'esquí 2023-2024. En aquest sentit, ha explicat que el complex va afrontar dies "difícils" durant els mesos de desembre i gener durant la Puríssima i les vacances de Nadal. "No era normal no tenir les precipitacions que esperàvem", ha assegurat.

Les nevades que van arribar el mes de febrer, i especialment les del mes de març, van capgirar la situació. Actualment, el complex registra prop de 5 metres de neu acumulats. "Estem dins de la mitjana", ha dit Ros.

Es tracta d'uns gruixos "importants", segons el director de Boí-Taüll, que han permès allargar la temporada amb la voluntat "que la gent gaudeixi el que no va gaudir a principi de temporada".

Boí-Taüll és l'estació d'esquí del grup de FGC que ha registrat la millor temporada amb 125 dies de remuntadors oberts. Així mateix, l'equipament s'ha consolidat com l'escenari dels campionats d'esquí de muntanya després d'haver acollit la copa del Món d'aquest esport per tercer any consecutiu.

La celebració d'aquesta prova a finals del mes de gener amb gran èxit de participació, va suposar concentrar més de 400 esportistes i tècnics implicats i una repercussió de prop de 300.000 euros a l'activitat econòmica de la Vall de Boí.

Tot plegat, en una temporada on la música, la gastronomia i l'animació han afegit valor a l'equipament amb la posada en marxa de l'après ski 'Cow Boí'. Pel que fa a la sostenibilitat i eficiència energètica, Boí-Taüll ha habilitat 10 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en un dels seus aparcaments.

Així mateix, l'estació va habilitar un canviador inclusiu destinat a persones amb mobilitat reduïda i un bucle auditiu al punt d'informació per millorar la comunicació amb les persones amb discapacitat auditiva.

Anar al contingut