L'Espanyol supera un lluitador Numància i es manté viu per entrar en la Lliga de Campions

L'Espanyol ha sumat una important victòria contra el Numància i es manté viu en la lluita per la Lliga de Campions, mentre que els sorians han certificat el seu descens a Segona. Els blanc-i-blaus no ho han tingut gens fàcil per sumar els tres punts contra un equip sorià que ha dominat en la primera meitat però que ha desaprofitat les seves ocasions per les bones aturades de Kameni. En la represa els de Lotina han reaccionat i han sentenciat amb dos gols en només tres minuts per mitjà d'Amavisca i Ferran Corominas.

Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'exporter espanyolista Josep Trias. El Numància, amb res a perdre, ha saltat a la gespa de Montjuïc decidit a vendre cara la seva pell i ha començat a crear les primeres ocasions de perill. Els homes de Lotina han començat molt adormits i en el minut 3, Tevenet ha donat el primer ensurt amb una rematada per sobre del travesser. De la Peña ha fet el primer xut dels blanc-i-blaus sense perill a les mans de Juanma però el domini del joc ha estat dels sorians. En el minut 7, Kameni ha desviat a córner un xut llunyà de Pignol i en el 18, de nou el porter camerunès ha tornat a salvar el seu equip aturant una rematada de Tevenet. Anteriorment, Lopo havia reclamat un possible penal per una empenta d'Otxoa a l'interior de l'àrea que Esquinas Torres, de mal record pel seu nefast arbitratge a Mestalla, no ha considerat. L'Espanyol, sense claredat d'idees, no ha trobat el camí per superar la muralla numantina en la pitjor primera part dels blanc-i-blaus en tota la temporada. En la represa el panorama ha canviat radicalment i els de Lotina han encarrilat el partit amb dos gols en tres minuts. Després de dues clares ocasions de Maxi i Pochettino per inaugurar el marcador, Amavisca ha fet l'1-0 en el minut 55 amb un xut amb la cama dreta que ha sorprès Juanma. I sense temps per reaccionar, tres minuts després l'Espanyol ha fet el segon per mitjà del jove Ferran Corominas, el seu primer gol a Primera Divisió. El Numància no s'ha rendit tot i els dos gols de desavantatge i Juanlu, molt perillós amb les seves ràpides internades per la banda esquerra, ha pogut reduir diferències però Kameni ho ha tornat a evitar amb una gran aturada. En els últims minuts i amb el partit completament decidit, l'Espanyol encara ha tingut temps de fer el tercer en una jugada de mala fortuna dels visitants ja que Graff ha desviat amb el cap la pilota al fons de la seva pròpia porteria. La victòria blanc-i-blava podria haver estat més àmplia després d'un intent de gol olímpic d'Iván de la Peña a la sortida d'un córner però la pilota s'ha estavellat al travesser. Amb aquesta important victòria, l'Espanyol suma 56 punts i es consolida en la zona UEFA mentre que el Numància ha confirmat de forma matemàtica el seu descens a Segona Divisió.