L'Espanyol suma una important victòria contra el Celta i s'allunya de la zona de descens (2-0)

L'Espanyol ha agafat aire en la seva lluita per allunyar-se del descens. Els blanc-i-blaus van sumar una important victòria contra el Celta, tot i jugar amb un home menys des del minut 26 de la primera part per l'expulsió d'Armando Sá. Tamudo va inaugurar el marcador al minut 13 i Fredson, abans del descans, va fer el 2-0 definitiu. En la represa, el Celta va buscar l'empat a la desesperada, però no va poder marcar contra deu i va perdre l'oportunitat de situar-se en zona de Lliga de Campions.

Lotina no va reservar cap jugador titular davant la visita del Celta a Montjuïc de cara al partit de tornada de semifinals de Copa del Rei contra el Dépor. Raül Tamudo va tornar a l'onze inicial després d'un mes i mig de baixa per lesió i el retorn del capità blanc-i-blau va ser talismà per al seu equip. L'Espanyol va començar imposant un ritme molt alt de joc i al minut 8 ja es va poder avançar en el marcador amb un cop de cap de Luis García que Pinto va desviar a córner. El domini local va donar fruits cinc minuts després. Luis García va controlar una passada llarga d'Iván de la Peña i la seva cessió enrere la va aprofitar Tamudo per marcar a plaer el primer gol del partit. El Celta va trigar a reaccionar i no va crear perill fins al minut 17 amb un xut de De Ridder desviat. Al 25, Gorka Iraizoz va blocar en dos temps una rematada de Canobbio, i un minut després es va produir la jugada polèmica del matx. Armando Sá va cometre falta sobre De Ridder en una ocasió manifesta de gol i va veure la targeta vermella directa, cosa que va deixar en inferioritat el seu equip amb molts minuts per disputar-se. Tot i les protestes dels jugadors espanyolistes, Daudén Ibáñez va expulsar el lateral moçambiquès. Però malgrat jugar amb deu, l'Espanyol va ser capaç de fer el 2-0 abans del descans. Al minut 38, Fredson va connectar un xut imparable des de la frontal i va sorprendre Pinto, que es va quedar fent l'estàtua. El brasiler ho va celebrar ballant una capoeira. La represa va ser un monòleg del Celta, que es va abocar a l'atac sobre la porteria de Gorka encara que sense crear gaire perill. L'Espanyol es va replegar molt bé en defensa i no va patir gaire per mantenir els dos gols d'avantatge. Els homes de Fernando Vázquez només van inquietar la porteria blanc-i-blava en accions esporàdiques de Baiano, que va poder reduir distàncies amb un cop de cap fregant el pal. Els intents a la desesperada dels gallecs no van servir de res i l'Espanyol va acabar sumant una important victòria que l'allunya momentàniament de la zona de descens, i li serveix per agafar moral de cara al partit de tornada de semifinals contra el Dépor, mentre que el Celta va perdre una gran ocasió de situar-se en zona de Champions.