Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol aconsegueix un bon resultat contra el Teplice per afrontar la tornada (1-1)

L'Espanyol ha empatat a un contra el Teplice a la República Txeca, i ha aconseguit un bon resultat per afrontar el partit de tornada al Lluís Companys. Els dos equips han marxat al descans sense gols. Als tres minuts de la represa, però, Jirsak ha batut el porter de l'Espanyol Gorka, i ha avançat els txecs. A partir d'aquí, els de Lotina han lluitat per igualar el marcador. De la Peña, que ha entrat en el minut 15 substituint Juanfran, ha fet una gran assistència des del centre del camp a Luis García, que ha marcat el definitiu 1-1.

Després de cinc anys, l'Espanyol ha tornat a Europa fent un bon pas per classificar-se per a la següent fase de la UEFA. Si no hi ha sorpreses en la tornada, el més lògic és que l'equip blanc-i-blau superi l'eliminatòria d'aquí a dues setmanes en el partit de tornada. El conjunt barceloní s'ha refet del gol inicial dels txecs, en bona part gràcies a l'encert d'Iván de la Peña, que ha entrat en la segona part. De la Peña ha fet la passada que ha permès a Luis García empatar. La baixa per lesió de Tamudo es coneixia des de dimecres, però la gran sorpresa ha estat la presència a la porteria de Gorka Iraizoz, que d'aquesta manera ha debutat en partit oficial amb l'Espanyol. Com Kameni, Iván de la Peña també ha començat el partit a la banqueta. En una primera part amb domini altern i amb poca presència en atac, Luis García ha tingut la que es podria dir que ha estat l'única ocasió de l'Espanyol. Domi en una acció ofensiva per la banda esquerra ha fet una gran assistència a Luis García, però aquest ha rematat alt davant del porter. Quan faltaven tres minuts per al final del primer temps, Verbir ha tingut l'única ocasió del Teplice en aquest període per avançar-se en el marcador, en una jugada en què Costa ha acabat evitant el gol. Berbir ha fet una centrada dins l'àrea de l'Espanyol i la pilota s'ha passejat morta, fins que Eduardo Costa, molt atent, ha rebutjat a fora. D'aquesta forma, tots dos equips han marxat al descans amb un marcador sense gols. Només s'havien disputat dos minuts de la segona part quan, després d'una assistència d'Emil Rilke, Tomas Jirsak, totalment sol, ha superat la porteria de Gorka Iraizoz. A 30 minuts del final, Iván de la Peña ha substituït Juanfran; la seva entrada ha estat providencial: ha aportat verticalitat al joc i, sobretot, ha donat la gran assistència que ha acabat amb el gol de Luis García. El cantàbric ha fet una centrada des del centre del camp, que Luis García ha aprofitat per enviar la pilota al fons de la xarxa i aconseguir l'empat a un definitiu. Per cert, aquest era el segon partit oficial de Luis García i el segon gol. A cinc minuts del final, el català Albert Lopo ha evitat el gol de Kaufman, que hagués donat la victòria al Teplice. Lopo ha tret la pilota des de la línia de gol i ha aconseguit enviar-la a córner. La tornada al Lluís Companys decidirà el proper 29 de setembre.