Les obres del nou Museu Morera de Lleida encaren la seva recta final amb la previsió d'obrir abans que s'acabi l'any

ACN Lleida - Les obres del nou Museu Morera de Lleida a l'edifici de l'antiga Audiència situat a Rambla Ferran encaren la seva recta final amb la previsió que l'equipament pugui obrir les seves portes als primers visitants abans que s'acabi l'any. Els operaris centren els seus esforços a acabar l'obra civil per tal d'aïllar les sales expositives i començar "el més aviat possible" el muntatge de les més de 450 obres. Pel que fa a les adoberies descobertes durant el transcurs de les obres, s'està treballant en la consolidació d'aquest espai a la planta baixa del nou equipament perquè sigui visitable, així com perquè s'integri a la resta del patrimoni de l'edifici. A més, també es contempla que continuïn els treballs d'excavació a la zona.

Els treballs a les sales expositives a la primera, segona i tercera planta ja han finalitzat i la previsió és que en els propers dies s'aïllin els espais per tal de començar el muntatge de l'exposició inaugural. Així mateix, els operaris estan ultimant els detalls d'una part de la quarta planta, que acollirà més espais museogràfics i tècnics, i de tot el cinquè pis on s'ha habilitat una sala d'actes polivalent, una aula educativa i l'accés a la terrassa amb vistes a la Seu Vella.

"Esperem que abans de finalitzar l'any el museu estigui obert", ha expressat l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, qui també ha concretat que es preveu fer una obertura "completa". En tot cas, el paer en cap ha puntualitzat que la inauguració oficial es durà a terme de cara l'any vinent. "Hem de deixar uns dies perquè l'equipament agafi el seu rodatge", ha dit.

El director del Museu Morera, Jesús Navarro, ha explicat que el projecte museístic versa sobre 5 eixos cronològics i temàtics. En aquest sentit, ha recordat que l'exposició prevista d'entre 450 i 470 obres serà una de les col·leccions d'art modern i contemporani "més importants del país".

Per la seva banda, els diferents representants de les institucions que han fet possible les obres per acollir el nou Museu Morera a l'edifici de l'antiga Audiència han mostrat "emoció" i "il·lusió" per posar fi a 100 anys d'itinerància de l'equipament.

Els treballs per transformar l'antiga Audiència de Lleida en la nova seu del Museu Morera van començar al mes de gener del 2019 i finalitzaran quasi cinc anys després amb un pressupost de 5,3 milions d'euros.

Anar al contingut