Londres

Les noves mesures de seguretat als aeroports britànics mantenen Heathrow immers en el caos

L'aeroport de Heathrow, així com la majoria dels aeroports britànics, estan lluny de recuperar la normalitat després de la desarticulació, dijous, d'una trama per fer explotar desenes d'avions en ple vol en trajectes entre el Regne Unit i els Estats Units. Els rigorosos controls de seguretat que s'han imposat alenteixen els tràmits habituals i això ha derivat en retards, cancel·lacions i en centenars de passatgers que han perdut els seus vols. Heathrow ha cancel·lat un terç de les sortides programades per aquesta tarda i British Airways, el 25% dels vols previstos per avui. La companyia ha acusat l'aeroport del caos.

Actualitzat
L'aeroport londinenc de Heathrow ha cancel·lat un terç de les seves sortides programades entre les tres de la tarda i la mitjanit. L'intent de tornar a la normalitat està sent, doncs, més complicat d'assumir del que s'esperava i el principal motiu són les noves mesures de seguretat adoptades després de saber-se els plans d'una vintena de persones d'atemptar des de Londres contra avions amb destí a Nord-amèrica.

Les cancel·lacions i els retards, per tant, continuen i no només al principal aeroport britànic, sinó també a la resta d'instal·lacions aeroportuàries del país, com les londinenques Stansted o Gatwick o les de Manchester i Birmingham.

La companyia British Arways, que s'ha vist obligada a cancel·lar 86 dels vols que tenia programats per avui a Heathrow, una quarta part del total, ha acusat la British Airports Authority de no haver estat a l'altura de les mesures de seguretat i controls de passatgers exigits. Denuncien que el sistema d'equipatges de l'aeroport no és capaç de processar tots els equipatges i que, en alguns casos, un cop facturat, els passatgers s'han vist aturats en llargues cues davant dels controls que han fet que no arribessin a temps per agafar el seu vol.

L'aerolínia britànica assegura que en l'altre gran aeroport londinenc, el de Gatwick, s'està portant la situació amb més eficàcia. La gestora aeroportuària British Airports Authority ha estat recentment adquirida pel grup espanyol Ferrovial.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut