Fórmula 1

Les escuderies es reuneixen a Montmeló per decidir si se suspèn el primer Gran Premi del Mundial a Bahrain

La plana major de la Fórmula 1 es reuneix avui a Montmeló per decidir si suspèn, o no, els entrenaments de la setmana vinent, a Bahrain, els últims previstos abans que comenci la temporada. El patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, ja ha exposat la seva preocupació per mantenir la seguretat al circuit de Sakhir, a Bahrain, on la temporada hauria de començar el dia 13 de març. Entre dimarts i dimecres, s'ha de decidir, si el primer gran premi serà en aquell circuit o s'acabarà suspenent. La situació a Bahrain és convulsa després de les revoltes i les tensions dels últims dies, que ja han causat quatre morts i diversos ferits. En cas que els últims entrenaments no es puguin fer a Bahrain, el circuit de Catalunya ja s'ha ofert com a recanvi.

Actualitzat
El director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, ha anunciat que el traçat català accepta acollir els últims entrenaments de la temporada, que havien de celebrar-se a Bahrain però que perillen per la situació d'aquest país, com li han proposat els equips de la Formula 1. Les tensions socials que viu la petita illa del golf Pèrsic, on les revoltes pretenen enderrocar el règim, han posat en alerta els organitzadors del Mundial de Fórmula 1, així com els equips, que han traslladat els responsables del circuit català a la idea d'acollir els últims entrenaments de pretemporada. Inicialment, Bahrain havia d'organitzar la cursa inaugural del Mundial i quatre dies d'entrenaments una setmana abans, actes que a dia d'avui sembla que seran suspesos.

D'entrada, els equips han previst una reunió a Barcelona a partir de les sis de la tarda, en lloc de les 11 del matí com inicialment estava prevista, per tractar el canvi de seu dels entrenaments.
Dilluns o dimarts està previst que la FIA es decanti finalment per suspendre la primera prova del Mundial i, entre permutar la carrera amb la d'Abu Dhabi o arrencar directament en la segona cita, a Austràlia, s'espera que es decanti per la segona opció.

Per al nou responsable del Circuit de Catalunya, en el càrrec des de fa unes quantes setmanes després de l'adéu de Ramon Praderas, l'opció de Montmeló per albergar els últims entrenaments és factible, "malgrat que tenim un calendari ocupat per particulars i altres activitats". "La Fórmula 1 és el nostre client més important i, després de la reunió d'aquesta tarda, quan decideixin quines dates desitgen tenir, ajustarem el calendari", ha assegurat Servià, que ha avançat que els equips han sol·licitat quatre dies d'entrenaments al circuit de Catalunya.

"Estem oberts a les necessitats de la Fórmula 1. Si passa alguna cosa, aquí trobarem una solució. Ho resoldrem perquè és molt important per al Circuit de Catalunya tenir activitat de la F1. Encara no està confirmada l'anul·lació i els constructors encara no ens han parlat de quines dates necessiten", ha informat Servià des de la Moreneta, seu del traçat de Montmeló.

Servià ha assenyalat que les exigències de les escuderies perquè Barcelona albergui els últims entrenaments preveuen el període que va des de dilluns que ve dia 21 de febrer fins al 7 de març. "De la cursa no estem parlant, encara que si s'anul·lés l'activitat de Bahrain seria la prova i els entrenaments. La carrera anul·lada no té alternativa, encara que si poguéssim fer dues curses aquí, ara mateix em posaria una camisa de comissari, si fa falta. Però tècnicament és impossible", ha afegit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut