A Catalunya hi ha 890.000 persones que estan en una situació de pobresa severa

Les dades del risc d'exclusió social a Europa: 1 de cada 5 persones a Catalunya

Tant a Espanya com a Catalunya, el nombre de persones en aquesta situació va augmentar els dos anys següents a la pandèmia

Espanya és dels països europeus amb un risc de patir pobresa i exclusió social més alt d'Europa. En concret, se situa en quarta posició, segons dades que ha publicat avui l'oficina estadística europea, l'Eurostat.

El 2022 un 26% dels espanyols es trobava en aquesta situació. Amb tot, són xifres millors que les que es van registrar el 2020 i 2021, quan van augmentar a causa de la pandèmia.


Catalunya, per sota de la mitjana espanyola i europea

En el cas de Catalunya, el risc d'exclusió social és més baix que la mitjana espanyola, un 20%. En concret, una de cada cinc persones es troba en risc d'exclusió. És també una xifra menor a la dels dos anys anteriors.

Ceuta i Extremadura són les dues comunitats autònomes amb un índex més elevat. En el cas de Ceuta se situa al voltant del 40% i a Múrcia del 36%. En canvi, el País Basc i Navarra són les que tenen xifres més baixes, amb un 15,7 i un 14,5%, respectivament.


Romania, el país amb un risc d'exclusió més elevat

La mitjana europea se situa al 21,6%, una xifra molt semblant a la dels anys anteriors, i els efectes de la pandèmia pràcticament no es van notar en aquest índex.

El país amb un risc més elevat és Romania, seguit de Bulgària, Grècia i Espanya. A la cua hi ha Finlàndia, Polònia, Eslovènia i la República Txeca.


El nombre de dones amb risc d'exclusió és més elevat que el dels homes, com també ho és per aquelles persones d'entre 18 i 24 anys i amb un baix nivell d'educació. Un risc que també és més elevat entre famílies amb fills a càrrec.

 

 

 

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut