Les ajudes al transport públic es mantindran tot el 2024 per a tota la població

El govern espanyol manté la bonificació del 30% al preu del bitllet que hi havia fins ara, que se suma al 20% que assumeixen les comunitats autònomes i institucions locals

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha decidit mantenir les bonificacions al transport públic existents actualment per a tota la població. Aquest dimecres, PSOE i Sumar han tancat un acord per prorrogar els descomptes actuals, un any més, tal com s'ha inclòs en el decret llei de mesures per fer front a la crisi aprovat pel govern en l'últim Consell de Ministres de l'any.

La bonificació prorrogada és del 30% del preu del bitllet i se suma al 20% que assumeixen les comunitats autònomes i administracions locals i que, en el cas de Catalunya, també es mantindrà.

El passat mes de novembre, Pedro Sánchez va afirmar que el transport públic seria gratuït per als menors, els joves i les persones a l'atur o en situació vulnerable, una promesa que, de moment, no es complirà.

L'acord prorroga un any més la gratuïtat a Rodalies Renfe i a mitjana distància amb un sistema d'abonaments per a viatgers freqüents que ja fa dos anys que funcionen. Aquest últim trimestre de l'any l'estan fent servir més de 650.000 catalans.

Els títols integrats -com la T-usual o la T-jove-, seran una mica més cars encara que estiguin bonificats, a causa de la revisió de tarifes anunciada fa uns dies per l'ATM. 

Els títols de transport públic que depenen de l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, que estaven congelats des del 2020, s'apujaran un 6,75% a partir de l'1 de gener del 2024.

Així és com quedaran les tarifes del transport públic a l'àrea de Barcelona, un cop aplicat l'augment de tarifes i descomptades les bonificacions confirmades fins ara:

 

ARXIVAT A:
Transport públicRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut