Una imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies (ACN/Laura Busquets)
Madrid

Transport públic gratis per a certs col·lectius i permisos de maternitat i paternitat més llargs

Sánchez anuncia transport públic gratuït per a menors, joves i desocupats i 20 setmanes de permís de maternitat i paternitat

Actualitzat

Transport públic gratuït per a menors, joves i desocupats i ampliació del permís de maternitat i paternitat fins a les 20 setmanes. Són dos dels anuncis que ha fet aquest dimecres Pedro Sánchez al debat d'investidura


Transport públic gratuït per a menors, joves i desocupats

A partir de l'1 de gener, el transport públic serà gratuït per a "tots els menors i joves i per a les persones desocupades", ha dit Sánchez, que no ha concretat a quina franja d'edat es refereix en aquest cas la paraula "joves". 

Aquesta mesura s'aplicarà en coordinació amb les autonomies i els ajuntaments i, per tant, haurà de pactar-ho amb aquestes altres institucions. La voluntat, ha dit, és que la política de transport públic gratuït sigui "permanent", amb l'objectiu de consolidar Espanya com un "referent en sostenibilitat mediambiental". 


Permís de maternitat i paternitat: 20 setmanes

D'altra banda, també ha anunciat l'ampliació del permís de maternitat i paternitat a 20 setmanes.

De fet, aquest va ser un dels anuncis estrella quan es va presentar l'acord PSOE-Sumar fa uns dies. En concret, en l'acord es detallava que, fins a la setmana 16, seria un permís retribuït com fins ara i, de la setmana 17 i a la 20, s'incorporarà "més flexibilitat amb el treball a temps parcial". 

Nadó acabat de nèixer
 

Més protecció a les famílies monoparentals

A més, ha assegurat que les famílies monoparentals amb dos fills tindran el "mateix nivell de protecció" que les nombroses, i ha destacat que la major part de monoparentals estan encapçalades per dones. 

En l'àmbit de la paritat, ha anunciat també l'aprovació d'una llei de representació paritària "que ajudi a trencar sostres de vidre". 


Baixada de l'IVA fins al juny

D'altra banda, Sánchez ha explicat que s'estén la baixada de l'IVA dels aliments fins al juny


Més famílies es podran acollir a les mesures d'alleujament de la hipoteca

A més, ha dit que s'elevarà el llindar de renda de les persones que poden acollir-se a les mesures d'alleujament hipotecari, que consisteix en la congelació de la quota mensual durant un any i l'ampliació del termini d'amortització fins a 7 anys.

Ara, poden beneficiar-se d'aquestes mesures les famílies amb una renda de fins a 30.000 euros anuals i s'ampliarà fins als 38.000

 

 

 

ARXIVAT A:
Investidura
Anar al contingut