Pròxim Orient

L'autòpsia dels morts en l'assalt a la flotilla revela que van rebre diversos trets i de molt a prop

Fins a trenta trets per abatre nou persones. Aquest és el resultat de l'autòpsia als nou cadàvers de l'assalt de l'exèrcit israelià a la "Flotilla de la Llibertat". Segons publica el diari "The Guardian", els nou activistes turcs que van morir en l'operació van rebre diversos trets de bala, cinc dels quals al cap. De fet, la majoria dels trets eren mortals i estaven dirigits a parts vitals del cos. Tot va passar al vaixell "Mavi Marmara". Israel manté que els soldats hebreus van actuar en defensa pròpia.

Actualitzat
En els resultats que publica el diari britànic "The Guardian", queda clar que només una de les víctimes presentava una ferida de bala disparada des de lluny. Són els resultats de l'autòpsia turca que s'haurien filtrat després d'enterrar l'últim cadàver.

Segons els metges, les bales que han trobat dins els cossos estan intactes, cosa que demostraria que es van disparar de molt a prop. En el cas del noi de 19 anys amb ciutadania dels Estats Units, l'haurien encanonat a menys de 45 centímetres. El seu cadàver presenta fins a cinc ferides de bala a la cara, el clatell, les cames i a l'esquena. Una altra de les víctimes, Ibrahim Bilgen, de 60 anys, tenia quatre ferides: al cap, al pit, al maluc i a l'esquena. Dos més tenien quatre forats de bala i la resta presentava trets al clatell o a l'esquena.

Tot i els resultats, Israel manté que els soldats hebreus van actuar en defensa pròpia. Les autoritats hebrees asseguren que els seus militars només disparen quan són objecte d'una amenaça. En mitjans israelians han aparegut les versions dels soldats, que afirmen que els passatgers del "Mavi Marmara" els van atacar amb ganivets i pals i que van lluitar per defensar la seva vida.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut