Putin mou fitxa per frenar l'impacte de les sancions

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per fer balanç de la situació del conflicte amb Ucraïna.

Vladímir Putin, en una imatge d'arxiu (Reuters)

La situació econòmica és una de les prioritats del Kremlin. Per aquest motiu, Vladímir Putin es reunirà amb els màxims responsables del Banc Central Rus. En qualsevol cas, Peskov assegura que no hi ha cap motiu per dubtar de la liquiditat a la màxima autoritat bancària del país i que Rússia ja està estudiant la reacció per minimitzar l'impacte de les sancions. En particular, sobre les que es van imposar directament a Vladímir Putin, el portaveu del Kremlin assegura no han tingut cap conseqüència i que el president rus hi és "indiferent".

Pel que fa a les qüestions militars en el conflicte, el Kremlin condemna l'enviament d'armament per part d'Europa a Ucraïna i considera que és una maniobra "perillosa i desestabilitzadora". Insisteix en la idea que l'exèrcit rus té la missió de protegir la població civil i denuncia que les tropes ucraïneses estan utilitzant persones com a escuts humans.

Per últim, Peskov posa l'accent en la voluntat que comencin les converses al més aviat possible.

 

Anar al contingut