Un tribunal ha condemnat Justin Welby a pagar una multa de més de 500 euros (Reuters / Andrew Milligan)

L'arquebisbe que va coronar Carles III, multat per excés de velocitat

Des del Palau de Lambeth, on resideix Justin Welby, asseguren que va intentar pagar la multa i diuen que es tracta d'un "error administratiu"

L'arquebisbe de Canterbury, que va oficiar la cerimònia de coronació de Carles III, ha estat multat per excés de velocitat. Justin Welby superava els 40 quilòmetres per hora en una zona de Londres limitada a 30. L'han multat amb 500 lliures, més de 570 euros, i tres punts de penalització en el carnet. 

Els fets van passar el 2 d'octubre de l'any passat quan el reverend, de 67 anys, va ser captat per un radar mentre conduïa un Volkswagen Golf per Albert Embankment. Anava en direcció a la residència oficial que té al Palau de Lambeth, al sud del riu Tàmesi. 

Segons publica la BBC, l'arquebisbe va admetre la infracció per escrit i va ser condemnat en una vista privada. Tot el procés es va fer telemàticament. El tribunal de primera instància el va condemnar a una multa de 340 euros, un recàrrec de 130 i 100 euros més en concepte de despeses legals.

L'arquebisbe, al costat de Carles III durant la cerimònia de coronació (Reuters/Andrew Matthews)

Representants de la residència oficial de l'arquebisbe asseguren que Welby no sabia que el cas podia arribar fins als tribunals. El portaveu del Palau de Lambeth ha declarat:

"L'arquebisbe va intentar pagar la multa tres vegades i resoldre-ho. Té tota la documentació que ho demostra i sembla que tot plegat és un error administratiu." 

ARXIVAT A:
PolicialEsglésiaRegne Unit
Anar al contingut