Barcelona

L'ANC vol una "esmena parcial" al full de ruta per incloure-hi el RUI en lloc de les eleccions constituents

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana interpreta el resultat de la seva consulta interna, en què la majoria dels votants van apostar per la convocatòria d'un referèndum unilateral d'independència, com una esmena parcial al full de ruta sobiranista. L'ANC plantejarà ara als partits independentistes que en el full de ruta se substitueixin les eleccions constituents per la celebració del referèndum.

"No trobem cap altre mecanisme o instrument més potent que la realització d'un referèndum", ha dit el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

Per Sànchez, introduir el referèndum vinculant és "una esmena parcial, no de totalitat," al full de ruta perquè hauria de substituir les eleccions constituents posteriors a les lleis de "desconnexió".

En qualsevol cas, per ara l'objectiu de l'ANC és el referèndum i no situa com a prioritat la unilateralitat. "Potser la unilateralitat serà condició necessària" si es manté el veto de l'Estat a preguntar sobre el futur polític de Catalunya, ha apuntat Sànchez en roda de premsa aquest dimarts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut