L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (Foto: ACN)
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (Foto: ACN)
Salt

L'Ajuntament de Salt fa front comú i estudia els perills de la manifestació de divendres

Salt fa front comú. Després dels incidents que hi ha hagut a la població aquest cap de setmana, l'alcaldessa, Iolanda Pineda, ha reunit els portaveus dels diferents grups amb representació al consistori i tots plegats han apostat per la unitat com la millor manera per superar uns fets que ha qualificat de "gravíssims". L'Ajuntament, però, encara no ha decidit si donarà suport a la manifestació que preparen els veïns del municipi per divendres.

Actualitzat
La reunió amb els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Salt ha servit per escenificar una imatge d'unitat en resposta als aldarulls que hi hagut a la ciutat els últims dies. Més enllà d'això, però, els grups municipals han estat d'acord que cal avaluar els pros i els contres de la manifestació que s'està preparant per divendres que ve, una manifestació que tindria pel lema "Contra la delinqüència i a favor de la convivència".

Segons ha explciat Iolanda Pineda, l'alcaldessa, "si és una manifestació de tots serà una bona resposta", però en canvi, "si no és de tots", no. "També s'ha d'avaluar tots els perills que implica", ha afegit en referència a la concentració, que prepren diverses associacions i entitats de Salt.

"Hi ha algú interessat a encendre el foc"

Aquest matí, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha denunciat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" una acció organitzada i interessada darrere els aldarulls del cap de setmana. "Hi ha algú interessat a encendre el foc" al municipi, ha dit. Pineda ho ha argumentat per la presència de persones d'altres pobles a la manifestació que va precedir els greus incidents.

La intensificació d'efectius dels Mossos pels carrers de Salt ha fet que aquesta nit no s'hagin repetit els actes vandàlics que hi va haver en una manifestació divendre passat en què van participar uns 50 joves que protestaven perquè un amic seu, un menor amb antecedents delictius, va quedar ferit després de caure des d'un quart pis durant una persecució policial. En els posteriors actes vandàlics diversos vehicles van quedar incendiats.
Anar al contingut