Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, en la conferència de premsa d'avui
Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, en la conferència de premsa d'avui
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona denuncia la contractació d'una empresa de Pere Pujol, fill de Jordi Pujol

L'empresa pública Barcelona Regional hauria contractat Entorn, Enginyeria i Serveis a pesar de no complir les condicions exigides

RedaccióActualitzat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha denunciat aquest dimarts que l'empresa municipal Barcelona Regional va contractar de manera irregular l'empresa Entorn, Enginyeria i Serveis, de Pere Pujol, fill de Jordi Pujol.

Pisarello ha afirmat que aquesta empresa, Entorn, enginyeria i Serveis, no complia les condicions exigides en els plecs d'alguns dels contractes que se li van adjudicar. Quan es van fer aquests contractes Barcelona Regional depenia del tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l'anterior govern de Convergència i Unió, Antoni Vives.

Pisarello ha afegit que l'ajuntament enviarà a la fiscalia l'expedient informatiu elaborat per investigar el funcionament i els procediments de contractació de Barcelona Regional. Segons Pisarello, ho han decidit per la "gravetat de les seves conclusions".

Una empresa pública sota sospita

A principis de juliol, el govern de Barcelona en Comú va rellevar la cúpula directiva de Barcelona Regional quan es va saber que la fiscalia hi investigava presumptes irregularitats. Llavors la mateixa Ada Colau va assumir la presidència per poder obrir de seguida l'expedient informatiu per investigar-ne el funcionament.

Barcelona Regional és l'empresa pública que va crear el 1994 l'Ajuntament de Barcelona per gestionar la planificació estratègica urbanística i l'estudi de les grans infraestructures i hi tenen participació l'Àrea Metropolitana i el Consorci de la Zona Franca, entre altres institucions. 

Anar al contingut