Els bombers al simulacre de l'aeroport de Reus
L'últim simulacre general a l'aeroport de Reus es va fer l'any 2018

L'aeroport de Reus es posa a prova amb l'accident simulat d'un avió amb 38 passatgers

Més de cent persones han format part del simulacre aeronàutic de Reus amb l'accident d'un Boeing B738 procedent del Regne Unit amb diversos ferits

Actualitzat

Més de cent persones han participat al simulacre general d'emergència aeronàutica a l'aeroport de Reus. S'ha simulat un accident d'un avió comercial procedent del Regne Unit amb 38 passatgers i sis tripulants.

L'aeroport ha entrat en l'alerta simulada aquest matí. Un avió comercial Boeing B738 procedent del Regne Unit, on anaven 38 passatgers i 6 tripulants, ha tingut un problema en l'aterratge. Ha sortit de la pista i s'ha incendiat.

Els bombers al simulacre de l'aeroport de Reus
Els bombers han hagut d'apagar el foc de l'avió incendiat en el simulacre (Aena Aeroport de Reus)

En el moment de l'accident, la torre de control ha activat l'alarma avisant el Servei de Salvament i Extinció d'Incendis (SSEI) d'Aena i s'han iniciat els procediments pel Pla d'Autoprotecció.

Fins a l'aeroport s'han desplaçat els equips d'emergències per "víctimes i ferits de diversa gravetat".

Els treballadors del SEM al simulacre de l'aeroport de Reus
Els treballadors del SEM al simulacre de l'aeroport de Reus (Protecció civil)
Els treballadors del SEM i Bombers al simulacre de l'aeroport de Reus
S'han desplegat prop d'un centenar de persones al simulacre aeronàutic (Protecció Civil)

A més, el simulacre ha inclòs en el protocol l'atenció a familiars, un per a il·lesos i l'altre per a les famílies de les víctimes.


Avís a la població

Des dels comptes oficials, els serveis que han organitzat l'exercici -Protecció Civil i el gestor dels aeroports, Aena- han fet un avís i una nota de premsa a la població per evitar preocupacions.


L'exercici no es feia des del 2018. Ha servit per posar a prova el Pla d'Autoprotecció de l'equipament de Reus, coordinar els diferents organismes i analitzar la capacitat de resposta.

El centenar de persones que han participat al simulacre formen part de diversos serveis d'emergències. Hi havia Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat i els de l'Aeroport de Reus, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i agents dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

ARXIVAT A:
AeroportsBombers
Anar al contingut