Primer pla de Jena Malone
Jena Malone durant la Convenció internacional del còmic de Sant Diego l'any 2013 (Flickr/Gage Skidmore)

L'actriu Jena Malone diu que va ser violada durant el rodatge d'"Els jocs de la fam"

L'actriu explica que s'està "curant" i que és "un procés lent", i confessa que aquest episodi ha fet que li sigui molt difícil parlar de la seva interpretació a "Els jocs de la fam"

Actualitzat

L'actriu Jena Malone ha explicat que va patir una agressió sexual durant el rodatge de la darrera pel·lícula de la saga "Els jocs de la fam". Malone va interpretar el paper de Johanna Mason del 2013 fins al 2015.

L'actriu nord-americana ha fet públic el succés a través d'un post d'Instagram. Ha compartit una imatge en què se la veu enmig de la campanya francesa just després d'acabar el rodatge de "Los juegos del hambre: Sinsajo. Parte 2". Allí explica que va ser violada per part d'una persona de l'equip de la franquícia:

"Estàvem de rodatge en una bonica finca a la campanya de França i vaig demanar al conductor que em deixés sortir en aquest camp per poder plorar i capturar aquest instant. La meva estança a París va ser molt dura per a mi; estava en una ruptura i també vaig patir una agressió sexual per part d'una persona amb qui havia treballat."

En el text que acompanya la imatge, Malone també explica que estava molt agraïda per haver participat en aquest projecte, així com per la gent que havia conegut i "l'increïble" paper que li havia tocat interpretar. Però reconeix que la seva interpretació li recorda aquesta "experiència traumàtica", que encara ara està aprenent a assimilar:

"Ha sigut molt difícil parlar d''Els jocs de la fam' i de la Johanna Mason sense sentir la cruesa d'aquell moment, però estic preparada per superar-ho i recuperar l'alegria i la joia que vaig sentir."

L'actriu ha volgut fer aquest gest i explicar la seva experiència per alçar la veu contra les agressions sexuals i ajudar altres supervivents en aquest procés, que confessa que és "lent i no lineal":

"He treballat de valent per curar-me i aprendre a través de la justícia restaurativa. Veure com puc fer les paus amb la persona que em va violar i com puc fer les paus amb mi mateixa."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jena Malone (@jenamalone)


La publicació ràpidament s'ha fet viral i molts usuaris han manifestat el seu suport. Jena Malone, de fet, també ha obert la porta a la possibilitat que qualsevol dels seus seguidors li pugui escriure si necessita parlar "en un espai segur":

"Vull dir que soc aquí per a qualsevol que necessiti parlar o desfogar-se, o obrir espais no comunicats dins de si mateix. Sisplau,  envieu-me missatge directe si necessiteu un espai segur on ser escoltats."

Des que va sorgir el moviment #MeToo, l'any 2017, són moltes les actrius que han fet el pas d'explicar aquests episodis foscos en el món cinematogràfic.

 

ARXIVAT A:
Viral Estats UnitsCinemaAgressió sexual
Anar al contingut