La relatora de l'ONU acusa Israel de genocidi a Gaza: "No podem mirar cap a una altra banda"

Francesca Albanese, que ha presentat el seu informe sobre la situació a Gaza, reclama sancions a Israel i un embargament d'armes

RedaccióActualitzat

"El genocidi a Gaza és la fase més extrema d'un llarg procés de colonització i assentament per intentar eliminar els palestins". La frase és de Francesca Albanese, la relatora de l'ONU als Territoris Palestins Ocupats.

Ho ha dit quan presentava, davant del Consell de Drets Humans a Ginebra, l'informe "Anatomia d'un genocidi", en què acusa Israel justament d'això: d'un genocidi a Gaza. I la comunitat internacional, de permetre-ho.

"És el meu deure solemne informar sobre el pitjor de què és capaç la humanitat", ha començat l'advocada italiana, abans d'enumerar els "motius raonables" per arribar a la seva conclusió i de subratllar xifres com els més de 32.000 morts a la Franja des de l'inici de la guerra, prop de la meitat, infants.

"El nombre esgarrifós de morts, el dany irreparable als que sobreviuen, la destrucció sistemàtica de tots els aspectes necessaris per mantenir la vida a Gaza. Des dels hospitals fins a les escoles, des de les llars fins a les terres cultivables, i el dany particular a centenars de milers de nens, a les mares embarassades i joves, només es pot interpretar com una evidència prima facie de la intenció de destruir sistemàticament els palestins com a grup", ha afirmat.

I l'endemà que el Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar la primera resolució que demana un alto el foc immediat, Albanese ha afegit: "Imploro als estats membres que compleixin les seves obligacions, que comencen per imposar un embargament d'armes i sancions a Israel".

I ha seguit: "Inexplicablement, en lloc d'intentar evitar-ho, una minoria de poderosos d'estats membres de l'ONU han brindat ajuda militar, econòmica i política per a aquestes atrocitats". "Quan les intencions genocides són tan clares i ostentoses com passa a Gaza, no podem mirar cap a una altra banda, hem de confrontar-ho, evitar-ho i castigar-ho", ha insistit.

Francesca Albanese, sobre l
Francesca Albanese és la relatora especial de l'ONU per als Territoris Palestins Ocupats


Israel rebutja les conclusions de l'informe

La missió diplomàtica d'Israel a Ginebra, com han fet també els Estats Units, ha deixat les seves cadires buides. Creuen que l'ús de la paraula "genocidi" és "indignant" i han defensat que la guerra és contra el grup islamista Hamas, no pas contra civils palestins.

"En lloc de buscar la veritat, aquesta relatora especial intenta encaixar arguments febles a la seva versió distorsionada i obscena de la realitat", han dit.

 

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaONUGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut