Catalunya

La queixa del lector: "Retallades a les escoles"

En les darreres setmanes hem rebut algunes queixes a l'espai de participació de El meu 324 d'associacions de families d'alumnes (AFAs) i de juntes directives de diversos centres escolars del país. Ens informen de com les retallades els estan afectant i dels actes de protesta que duen a terme.

Actualitzat
Sense adjudicació definitiva

L'escola La Maquinista, al barri de Sant Andreu de Barcelona, porta quatre anys reclamant la construcció de l'edifici. Actualment, segons l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA), l'escola necessita una ampliació de terreny. "Amb l'espai que tenim, l'any vinent no pot matricular-se un altre curs al nostre centre".

L'AFA i la junta directiva han decidit fer una tancada de 24 hores aquest divendres 27 de gener, a partir de les 17.00 hores, "reclamant a l'Administració que signi, abans de la jornada de portes obertes, l'ampliació de la nostra escola".

La tancada d'aquest divendres serà el darrer d'una sèrie d'actes de protesta, com la tallada del passeig de Potosí i el carrer República Dominicana, que va tenir lloc el passat dimecres 21 de desembre; o la concentració a la plaça Orfila del dijous 19 de gener.

Per a més informació podeu veure el vídeo que ha elaborat l'AFA de La Maquinista o visitar el web de l'escola.

Tancament i reubicació

D'altra banda, l'escola pública-comunitat d'aprenentatge Esparreguera 2 ha de tancar portes i reubicar els seus alumnes en un altre centre. "El mes de novembre se'ns va comunicar, per part dels Serveis Territorials, que no podíem estar a les instal·lacions que ocupem en l'actualitat" -diuen els representants de l'AFA- "perquè no reuneixen les condicions per albergar infants" i "ja no és necessària amb l'actual crisi i els canvis demogràfics". L'escola va ser creada el curs 2010-2011 com a futura escola-institut del poble d'Esparreguera (Baix Llobregat).

Segons expliquen des de l'AFA, el tancament previst afecta 71 famílies, que es veuran obligades a canviar de centre i de projecte educatiu.

En aquest cas, també han programat una tancada a l'escola per al dissabte 28 de gener.

Un cas molt semblant és el de l'escola Can Periquet de Palau-solità i Plegamans. N'hem rebut la denúncia aquesta setmana a través de l'espai de participació d'El meu 324. Es tracta d'"un centre de nova creació o creació recent" que havia "d'esdevenir institut-escola per tal d'alleujar la massificació d'aquesta població".

"Denunciem que la consellera d'Ensenyament ha opta per tancar aquest centre en lloc d'aprofitar-lo per encabir-hi alumnes d'altres escoles que estan massificades" i que "mesures com aquesta crearan encara més massificació. La conseqüència serà una pitjor qualitat educativa i més fracàs escolar."

______________________________________________________________________________________________________
Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a El meu 324 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a elmeu324@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres queixes, denúncies i reivindicacions que hem rebut:
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut