Catalunya

La queixa de la setmana: "Funcionaris prepotents i incomplidors"

El Ramon Gausachs és un ciutadà de l'Hospitalet de Llobregat i funcionari de la Diputació que s'ha posat en contacte amb el 3cat24 per donar la seva opinió sobre les manifestacions que fa només uns dies va fer el president de la CEOE, Joan Rosell, en relació amb els funcionaris. Rosell va donar algunes receptes per facilitar que l'estat espanyol surti de la crisi, assenyalant, entre altres objectius, que cal aconseguir que no hi hagi funcionaris "prepotents i no complidors", ni tampoc persones que s'apuntin a l'atur "perquè sí".

Actualitzat
El nostre lector ha volgut donar la seva opinió sobre aquestes declaracions i respondre amb els arguments següents mitjançant aquesta "carta" que ha enviat a la bústia d'El meu 3cat24:

"Aquesta setmana, el president de la CEOE ha manifestat que cal avaluar els funcionaris per acabar amb els prepotents i incomplidors. Jo vaig treballar a la privada i ara sóc funcionari de la Diputació, la qual cosa m'atorga experiència i autoritat per respondre-li. D'entrada, cal recordar que els funcionaris de carrera hem de passar una oposició; a la privada no. Una altra cosa són els alts càrrecs, personal de confiança, etc. Aquests només cal que tinguin el "carnet de" o siguin "amics de". A aquests no els examina ni avalua ningú... A alguns treballadors de la Diputació encara ens cou el record de les avaluacions anuals que vam patir durant l'època de Joan Rangel, l'actual delegat del govern central a Catalunya.

Arran d'una reclamació que vaig efectuar, em vaig trobar que la Diputació em negava l'accés al meu expedient laboral i sis desconeguts, anomenats cínicament "òrgan mediador", discutien a porta tancada sobre la meva professionalitat sense que jo pogués ser-hi present... Només un conegut: el meu excap, qui havia fet l'informe laboral, i amb dret a vot: jutge i part. Com el pitjor dels sistemes totalitaris. Vaig informar el síndic de greuges qui va recordar a la Diputació l'obligació de facilitar l'expedient, i va demanar rectificacions ja que en un procés com aquest "difícilment podien concórrer les notes d'objectivitat i imparcialitat". La Diputació s'hi va negar.

En resum, un sistema subjectiu muntat per premiar o castigar la simpatia –o no- entre caps i subordinats. Sr. Rosell: qui és llavors prepotent i incomplidor? Els treballadors que complim amb les nostres obligacions i respectem la llei o els alts càrrecs que la vulneren impunement?

Ramon Gausachs
L'Hospitalet de Llobregat"


Coneixes algun cas similar? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència semblant i vols explicar-la?
Deixa un comentari i digue-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a El meu 3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres queixes, denúncies i reivindicacions que hem rebut:


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut