Els treballadors dels mitjans públics de l'Hospitalet han escridassat l'alcaldessa. (Foto: ACN)
Protesta dels treballadors dels mitjans públics de l'Hospitalet després de l'anunci. (Foto: ACN)
L'Hospitalet de Llobregat, Catalunya

La queixa del lector: "Cooperativitzem Ràdio L'Hospitalet"

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat va anunciar després de les passades eleccions municipals el tancament de la ràdio i la televisió locals a partir del 2012 per reduir despeses públiques. Davant d'aquest fet, el periodista Damià Caro, col·laborador de Ràdio L'Hospitalet, proposa "cooperativitzar" l'emissora i autogestionar-la.

Actualitzat
La supressió de la ràdio municipal, que funciona des de l'any 1982, juntament amb la televisió afectarà una setantena de treballadors. Per aquest motiu, els professionals dels dos mitjans públics i diversos ciutadans han protestat durant aquests dies per aturar-ne el tancament.

Damià Caro, col·laborador des de l'any 2003 del programa de cooperació i solidaritat Món Obert, de Ràdio L'Hospitalet, proposa autogestionar l'emissora construint una cooperativa entre tots els treballadors, per evitar la supressió a causa del context de crisi econòmica i l'ajustat pressupost per al proper any.

Però segons el periodista, aquest context no afecta "per igual" a tots els treballadors públics del municipi i assegura que "amb la reducció d'un 10% dels sous dels alts càrrecs de l'Ajuntament de L'Hospitalet els mitjans públics de la ciutat podrien continuar funcionant com fins ara".

La idea de cooperativitzar l'emissora local es basa en el fet que a Catalunya hi ha més d'un milió de persones vinculades al cooperativisme, una xifra que cada dia va a més i que, per tant, aquesta alternativa seria viable.

Una ràdio autogestionada permetria, assegura Damià Caro, demostrar públicament als conciutadans que una "altra forma de treballar per viure és possible", sense dependències d'administracions i empreses i convida a apostar per un "nou model de ràdio" basat en la "transparència i la participació ciutadana".
______________________________________________________________________________________________________
Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a El meu 324 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a elmeu324@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres queixes, denúncies i reivindicacions que hem rebut:
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut