Barcelona

La queixa del lector: l'olor estranya de l'aigua

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai, envia'ns les teves queixes a elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
La darrera denúncia rebuda a El meu 3cat24 arriba des del barri de Sants, des d'on ALEXCOLLADO ens escriu amoïnat per l'estranya olor que des de fa un temps fa l'aigua que surt de l'aixeta. Aquesta és una part de la seva denúncia:

"A Barcelona des de fa un parell de mesos l'aigua fa una olor estranya... no sé com definir-la, com si hi tiressin algun producte.

Buscant per internet, constato que no sóc l'únic que té aquest problema. Al 'link' que adjunto més avall hi ha molta gent de Barcelona que ha notat el mateix. Fins i tot persones que han tingut problemes, ja sigui per al·lèrgies o per erupcions cutànies."

ALEXCOLLADO no ha estat l'únic a notar aquest canvi en l'aigua; de fet, dos usuaris més del 3cat24, veïns també del mateix barri, han corroborat la seva impressió i han demanat al nostre web que investiguéssim què estava passant.

Atenent la demanda dels nostres lectors, al 3cat24 ens hem dirigit a Aigües de Barcelona per preguntar-los sobre aquesta qüestió. La companyia d'aigües ha fet una crida a la tranquil·litat, i ens ha assegurat que constantment es realitzen anàlisis a l'aigua i que tots han donat resultats normals, per tant no els consta que hi hagi cap alteració a l'aigua ni de Sants ni de Barcelona. A més, recorden que "gust i olor són coses subjectives, mentre que el que és objectiu són les anàlisis" i, com insisteixen, en cap cas han notat cap incidència. Aquí podeu llegir la seva resposta:

"Aigües de Barcelona realitza diàriament més de 1.000 controls de l'aigua subministrada que garanteixen que és perfectament apta per al consum i completament saludable. L'aigua de consum és un dels productes més controlats del món.

Per fer-la apta per al consum humà, l'aigua dels nostres rius necessita un procés de tractament molt avançat. L'etapa final d'aquest procés és la desinfecció amb clor. Aquesta és una actuació que exigeixen les autoritats per garantir en tot moment la qualitat sanitària de l'aigua.

L'aigua sempre ha de tenir, per aquest fet, un residual de clor, d'olor semblant al lleixiu, que és la millor garantia que ha estat tractada i que es pot beure amb total tranquil·litat. A vegades pot passar que, a conseqüència de variacions en la temperatura de l'aigua, la percepció del clor s'accentuï, però aquesta percepció garanteix que l'aigua continua sent perfectament apta per al consum i completament saludable."


Tens alguna denúncia semblant i vols que se'n faci ressò? Registra't a El meu 3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots seguir altres denúncies que hem rebut:

· Pineda de Gavà Mar
· Pedrada al Poble Sec

Anar al contingut