Catalunya

La queixa del lector: "La indefensió dels ciutadans"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai, envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
En Pau Brunet ha volgut denunciar públicament la situació en què es troba arran d'un incident que li va passar a Lleida amb un agent de la Guàrdia Urbana. Se sent indefens contra l'abús de poder que està patint, i ens convida a reflexionar sobre la corrupció i les accions que perjudiquen els ciutadans. Alguns casos de corrupció veuen la llum i tenen més repercussió, però considera que són fets com aquest els que repercuteixen en la societat.

"Encara dintre del segle XXI ens seguim trobant contínuament casos de corrupció en tots els nivells de les autoritats públiques dins dels anomenats "països desenvolupats". Des del "cas Gürtel" al "cas Millet", des d'ajuntaments fins a sastres. Sembla un fet arrelat a la nostra terra, com si tothom que té un càrrec on prendre decisions tingués dret a agafar un tros del pastís. Xirinacs ja deia que si algun dia arribava al poder fos a ell a qui es controlés.

"A títol individual estic patint els efectes d'un cas de corrupció. Aquest incident particular tracta de l'abús de poder dels agents de la Guàrdia Urbana de Lleida. A causa d'uns incidents que no vénen al cas vaig demanar el número de placa d'un agent, però aquest no només no se'm va facilitar, sinó que al cap de sis mesos rebo una denúncia. En no estar conforme amb l'acusació intento recórrer-la aportant un parell de documents que corroboren la meva versió. Tot i així sembla no només insuficient, sinó que no va tenir cap efecte. Posteriorment m'assabento que el millor que puc fer és pagar-la ja que no aconseguiré res més que retardar la resolució i augmentaran així els interessos de demora.

"Arribats en aquest punt m'adono que no tinc cap via per defensar els meus interessos. M'adono que si un agent de la Guàrdia Urbana vol posar-te una denúncia no necessita res més que el teu DNI. M'adono de la facilitat amb què un ajuntament pot autofinançar-se en moments de vaques magres. M'adono que tot i autoanomenar-se "país desenvolupat" a vegades sembla subdesenvolupat.

"Els últims mesos han sortit a la llum casos de corrupció més importants. Crec, però, que molts mai arriben a veure la llum. Crec també que en podem trobar a moltes escales diferents, fins i tot n'he vist a la universitat.

"El meu és un incident puntual que sembla no tenir importància. Precisament és aquest el punt important. Trobem aquests fets tan insignificants que no els dediquem atenció; ho valorem com un esdeveniment més del dia a dia. Penso que hem de reaccionar als petits detalls, ja que és el seu conjunt el que defineix una societat i la fa evolucionar. Actualment el país es troba en una situació complicada, però potser no hem fet res per evitar-la, potser cadascú de nosaltres ha posat un granet que finalment ha fet desequilibrar la balança."


Tens alguna denúncia semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

 · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
 · La missió de donar-se de baixa de Movistar
 · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
 · Un altre macrohotel al Raval
 · Desnonament sorpresa d'una guarderia
 · Obstacles a la Diagonal
 · Pineda de Gavà Mar
 · Pedrada al Poble-sec
 · L'olor estranya de l'aigua
 · Les tarifes del metro
 · Problemes al CEIP Bac de Roda

Anar al contingut