Pedro Sánchez i Pere Aragonès en la primera trobada de la taula de diàleg el febrer de 2020 (EFE)
Pedro Sánchez i Pere Aragonès en la primera trobada de la taula de diàleg el febrer del 2020 (EFE)

La primera reunió entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez serà dimarts que ve

És el mateix dia que el Tribunal de Comptes ha citat Junqueras, Puigdemont, Mas i altres exdirigents per les despeses de la Generalitat a l'estranger

RedaccióActualitzat

Fonts del govern espanyol han informat aquest dimecres que dimarts que ve, dia 29 de juny, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reunirà amb Pedro Sánchez.

La reunió serà al Palau de La Moncloa, seu de la presidència del govern espanyol, a les 5 de la tarda.


Aragonès i Ayuso

En la mateixa comunicació s'ha anunciat una altra reunió de Sánchez, en aquest cas amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per al divendres 9 de juliol.

Serà la primera trobada oficial de tots dos amb Sánchez després d'assumir els respectius càrrecs, i la notificació a la premsa ha unificat els objectius de les dues reunions:

"El president del govern dialogarà amb els seus interlocutors sobre les qüestions més importants i urgents dels seus respectius territoris, entenent aquestes trobades com un intercanvi necessari sobre les principals necessitats i aspiracions dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i Madrid."

Pedro Sánchez i Pere Aragonès, a Bacelona
Pedro Sánchez i Pere Aragonès, en una trobada a Barcelona

Després de l'execució dels indults

Aquest anunci s'ha fet poca estona després que els 9 líders independentistes indultats pel govern de Sánchez hagin sortit de les presons.

La trobada entre Aragonès i Sánchez es va començar a concretar a principis de juny, quan en una trucada telefònica de 40 minuts van quedar de trobar-se presencialment abans que s'acabés el mes.

Citacions del Tribunal de Comptes

Es dona la circumstància que el mateix dia de la reunió el Tribunal de Comptes ha citat Oriol Junqueras, Carles Puigdemont, Raül Romeva entre molts altres per suposades irregularitats de la Generalitat.

També estan citats exdirigents com Artur Mas, Andreu Mas-Colell o Francesc Homs per la investigació sobre les despeses a l'estranger fetes per diverses conselleries i també el Diplocat.

Una altra circumstància, aquesta festiva, és que aquell dia és Sant Pere, i tant Aragonès com Sánchez celebren el seu sant.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPere Aragonès
Anar al contingut