Catalunya, a les portades de la premsa internacional

Els diaris estrangers informen de la situació viscuda ahir arran de l'entrada de la Guàrdia Civil a diverses seus del govern

RedaccióActualitzat

Al Regne Unit, l'edició impresa de "The Independent" obre portada amb el titular "La crisi d'identitat de Catalunya" i la foto d'un manifestant que increpa, presumiblement, agents de la Policia Nacional. El peu de foto és: "Esclata la ira quan la policia irromp en oficines del govern català per evitar un referèndum d'independència "il·legal". 

 

El "Financial Times" també dedica la foto de portada a Catalunya i destaca: "Les detencions encenen les protestes de carrer a Barcelona."

 

I el també britànic "The Guardian" dedica la foto de portada al terratrèmol de Mèxic, però el tercer tema és Catalunya, amb el titular "La lluita catalana per votar encén la crisi a Espanya". 

 

La situació viscuda arran de l'actuació de la Guàrdia Civil també és tema de portada al francès "Libération", que titula "Referèndum. L'escalada entre Madrid i Barcelona". 

 

A Itàlia, el diari "La Repubblica" dedica a Catalunya l'obertura i la major part de l'espai de la portada. El titular principal diu "Espanya, la guerra catalana", sota del qual destaca la detenció de 14 càrrecs de la Generalitat, el decomís de paperetes de vot, la mobilització al carrer i la reacció del Barça. 

 

A Alemanya, el "Frankfurter Allgemeine Zeitung" destaca les paraules de Puigdemont parlant d'estat d'excepció "de facto".

 

I el "Der Tagespiegel" titula "Madrid deté separatistes catalans".

 

Als Estats Units, el "The New York Times" també es fa ressò de la situació viscuda ahir en un ampli article del corresponsal Raphael Minder -que acaba de publicar el llibre "The Struggle for Catalonia. Rebel politics in Spain" ("La lluita per Catalunya. Política rebel a Espanya")-, que repassa els fets d'ahir i la situació generada per la convocatòria del referèndum, per al qual, destaca Minder, falten menys de dues setmanes.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut