S'ha tancat la boca principal del metro d'Universitat i s'han tallat carrers (ACN/Eli Don)

La manifestació "Aturem el feixisme" aplega 400 persones al centre de Barcelona

Un fort desplegament policial ha acompanyat la marxa hores abans de la vista per al desallotjament de La Ruïna, una casa ocupada al barri de la Bonanova

Redacció/ACNActualitzat

Unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dimarts a la tarda al centre de Barcelona sota el lema "Aturem el feixisme". Els participants s'han concentrat al voltant de les set a la plaça Universitat. Han respost a una crida heterogènia de sindicats de l'habitatge, moviments a favor de l'ocupació, CNT i CUP, sense un convocant explícit. 

La concentració es fa unes hores abans de la vista prèvia als jutjats de Barcelona pel desallotjament de La Ruïna, una casa ocupada al barri de la Bonanova que la Sareb, l'entitat propietària, pretén desocupar.

A partir de les vuit del vespre, els concentrats han començat a caminar en direcció a la ronda Sant Antoni enmig d'un ampli desplegament policial. S'ha tancat la boca principal del metro d'Universitat, i la resta de boques han estat custodiades per agents.

També s'han tallat diversos carrers i els manifestants no han pogut passar pel carrer Pelai, com preveien. Han optat per adreçar-se cap a la ronda Sant Antoni.

Un cop allà, s'han trobat amb un altre cordó policial que els ha obstaculitzat el pas. Alguns manifestants han tret un pot de fum verd que han col·locat davant dels Mossos d'Esquadra.

Hi ha un fort desplegament policial a la zona (CCMA)

Alguns dels participants han llançat pedres i han provocat desperfectes en alguna oficina bancària en el camí cap a la plaça d'Espanya. També s'han arrencat cartells electorals i s'ha amenaçat alguns periodistes. 

Els convocants han elaborat un manifest en què denuncien la "instrumentalització partidista" de l'ocupació per part de formacions "populistes", o el fet que es faci un problema d'aquesta qüestió i no de les "causes estructurals" que la fonamenten, com ara "la pobresa".

El manifest denuncia que s'aprofita aquesta qüestió per "crear una alarma social" i "protegir les oligarquies", fins i tot amb "empreses de 'matons'". Interior ha explicat que la manifestació està catalogada com de nivell 3, amb activació de Cecor. Això suposa, entre d'altres, ús de drons, hèlixs i altres unitats policials.

Els convocants denuncien la "instrumentalització partidista" de l'ocupació (CCMA)
ARXIVAT A:
PolicialAntifeixisme
Anar al contingut