Barcelona

La llista de la CUP per al 10N: Mireia Vehí, Albert Botran i Eulàlia Reguant

Vehí, exdiputada al Parlament, assegura que va a Madrid "a portar el conflicte al Congrés"

RedaccióActualitzat

L'exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí serà la cap de llista al Congrés dels anticapitalistes per Barcelona en les eleccions espanyoles del 10 de novembre. Vehí ha estat l'escollida –juntament amb els deu noms més destacats de les llistes– pel grup de diputats i dirigents de la CUP.

La llista de la CUP per Barcelona també tindrà els exdiputats Albert Botran i Eulàlia Reguant com a número dos i número tres. El número quatre serà l'exalcalde de Capellades Aleix Auber.

Ara falta que les bases de la formació ratifiquin aquesta llista. La militància té a la seva disposició la proposta completa per poder avalar-la telemàticament. La votació es tancarà dissabte a mitjanit.

 


En declaracions a l'ACN, Vehí ha dit que la CUP va a Madrid "a portar el conflicte al Congrés":

"Ni anem a ser la clau de la governabilitat de l'Estat, ni anem a intentar aconseguir un pacte, ni anem a fer de bons diputats. Nosaltres anem a portar el conflicte al Congrés. I el conflicte es diu autodeterminació, amnistia i drets per a les classes populars. No vendrem fum ni parlarem de solucions màgiques."

És la primera vegada que la CUP es presenta a unes eleccions generals.


Perfils dels candidats

Mireia Vehí és nascuda a Vilafant l'any 1985, és sociòloga de formació i va aterrar a la primera línia de la política catalana de la mà de la CUP com a diputada al Parlament des del gener del 2016 fins al gener del 2018. És membre del Secretariat Nacional de la CUP, l'òrgan que regeix, juntament amb el grup parlamentari, el dia a dia de l'orientació política del partit.


Albert Botran (1984) és un historiador nascut a Molins de Rei, on també ha estat regidor. Va ser diputat al Parlament del 2015 al 2017, coincidint amb el mandat de Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat. El setembre del 2017, la Fiscalia el va demandar per presumpte enaltiment del terrorisme per la seva participació en un acte per recordar el trentè aniversari de la mort de Julià Babia, vinculat al Moviment de Defensa de la Terra.

 

 

Eulàlia Reguant (1979), matemàtica i sindicalista, va compartir bancada amb Botran durant la mateixa legislatura del Parlament, però va deixar l'escó de la CUP per substituir Josep Garganté com a regidor anticapitalista a l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

Els altres caps de llista

Els altres caps de llista, pendents de ser ratificats per la militància, són:

  • a Girona, Non Casadevall
  • a Lleida, Francesc Gabarrell
  • a Tarragona: Mariona Quadrada
ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NCUP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut