Roger Español, candidat de Junts per Catalunya al Senat el 10N
Roger Español, que va perdre un ull 1-O, candidat de JxCat al Senat (ACN/Guillem Roset)

Roger Español, candidat de Junts per Catalunya al Senat el 10N

El ciutadà que va perdre un ull l'1-O diu que va al Senat "per portar les conseqüències de l'única violència que hi va haver a aquells que la van ordenar"

RedaccióActualitzat

Roger Español, el ciutadà que va perdre un ull per una bala de goma de la Policia Nacional l'1 d'octubre del 2017, serà el candidat al Senat per Barcelona de Junts per Catalunya, en les eleccions del 10N.

Español ocuparà el lloc que en les últimes eleccions generals va cobrir Lluís Puig, l'exconseller de Cultura del govern Puigdemont que es troba exiliat a Brussel·les.

Laura Borràs, de JxCat, ha comparegut davant dels mitjans informatius al costat d'Español per explicar la seva candidatura al Senat.

"Concorrerà amb Junts per Catalunya, com a número 1 al Senat, per poder treballar per la independència, per poder-ho fer també des del que JxCat ha dit sempre que és la unitat."


Español, per la seva banda, s'ha referit als fets de l'1 d'octubre de fa dos anys.

"Per portar les conseqüències de l'única violència que hi va haver aquell dia 1 d'octubre a primera fila d'aquells que la van ordenar. 1 d'octubre, ni oblit ni perdó."

 

Es dona la circumstància que Español ja es va presentar a les últimes eleccions generals, celebrades el 28A. En aquella ocasió, però, anava a les llistes del Front Republicà, la coalició d'esquerres independentistes.

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NProcés catalàReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut