La Junta Electoral torna a prohibir a TV3 i Catalunya Ràdio dir "presos polítics" i "exili"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit a TV3 i a Catalunya Ràdio que puguin fer servir les paraules "presos polítics" i "exili". La resolució ho obliga a partir d'aquest dijous i fins al final del període electoral, encara que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals hi presenti recurs.

La resolució que prohibeix als mitjans públics poder dir "presos polítics" i "exili" és conseqüència d'una denúncia de Ciutadans.

La Junta Electoral de Barcelona considera que aquests termes s'identifiquen amb determinades opcions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, i argumenta que fer-les servir vulnera el principi de neutralitat informativa que han de tenir els mitjans públics.

La Junta també imposa a llegir part de la sentència en unes franges concretes tant del 324 com dels Telenotícies, en què Ciutadans va registrar que s'havien fet servir les expressions "presos polítics" i "exiliats".

És la tercera vegada que la Junta Electoral prohibeix aquests termes als mitjans de la Corporació Catalunya de Mitjans Audiovisuals, després que ja dictés resolucions semblants per a les eleccions generals del 21 de novembre del 2019 i les municipals del 28 d'abril del mateix any.

En els comicis del 21 de novembre del 2017, la JEC va prohibir a TV3 i Catalunya Ràdio expressions com "consellers empresonats" o "president Puigdemont".

Text íntegre de la resolució de la Junta Electoral Provincial de Barcelona:

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Tv3Catalunya Ràdio
Anar al contingut